Γιατί αν και βάζετε lip balm, μετά από λίγο αισθάνεστε ότι τα χείλη σας είναι και πάλι ξηρά; Το πιθανότερο είναι ότι το lip balm σας περιέχει κάποιο ερεθιστικό συστατικό, π.χ. μενθόλη, καμφορά, έλαιο ευκάλυπτου ή συνθετικές αρωματικές ουσίες, που έχουν την τάση να προκαλούν αφυδάτωση.

Επίσης, η παραφίνη είναι άλλο ένα ύπουλο συστατικό, γιατί σχηματίζει μεν ένα προστατευτικό φιλμ που ανακουφίζει άμεσα αλλά δεν επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει. Έτσι γίνεται πιο εύθραυστο και επιρρεπές στους ερεθισμούς. Επιπλέον, αν έχετε τάση για αλλεργίες, καλό είναι να αποφύγετε τη λανολίνη, η οποία ενίοτε πυροδοτεί εξάρσεις.

Πώς θα επιλέξετε το ιδανικό lip balm

Το ιδανικό βάλσαμο χειλιών έχει κυρίως φυσική σύνθεση. Φροντίστε να περιέχει μερικά από τα πιο ευεργετικά συστατικά για τα χείλη, όπως θρεπτικά έλαια (τζοτζόμπα, ελαιόλαδο, αργκάν), μελισσοκέρι, βούτυρο καριτέ και κακάο, βιταμίνες και επουλωτικούς παράγοντες όπως αλόη ή εκχύλισμα χαμομηλιού.

Tips για απαλά χείλη

Αποφύγετε να γλείφετε τα χείλη σας, γιατί καθώς στεγνώνουν αφυδατώνονται.
Μην τα ξεφλουδίζετε με τα δόντια σας. Αντί αυτού φροντίστε να κάνετε απολέπιση με ένα ειδικό προϊόν που θα διώξει τα νεκρά κύτταρα και ταυτόχρονα θα θρέψει σε βάθος τα χείλη.
Μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε συχνά lip balm, είτε σκέτο είτε με αντηλιακά φίλτρα, αν ο ήλιος είναι δυνατός. Ακόμα και τον χειμώνα στο βουνό.
Μάθετε να αναπνέετε σωστά, δηλαδή από τη μύτη και όχι από το στόμα.
Αν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε έναν αφυγραντήρα, ιδίως το βράδυ που κοιμάστε.

imommy.gr