Ο θρησκευτικός τουρισμός στην Πάτρα είναι ίσως η μοναδική μορφή τουρισμού που είναι all season, έχοντας διάρκεια όλο τον χρόνο και όχι μία συγκεκριμένη περίοδο.

Το λέμε αυτό γιατί οι προσκυνητές – τουρίστες που καταφτάνουν κάθε τόσο στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα για να θαυμάσουν από κοντά τις τοιχογραφίες της εκκλησίας και να περιηγηθούν στο όλο εκκλησιαστικό συγκρότημα, συνεχίζουν τις εκδρομές τους και τον Οκτώβριο.

Αν μάλιστα περάσει κανείς από τον ναό του Αγίου Ανδρέα τις απογευματινές ώρες και σταθεί στο προαύλιο θα διαπιστώσει ότι καταφτάνουν ανά τρεις μέρες περίπου τουλάχιστον δύο με τρία τουριστικά πούλμαν που μεταφέρουν προσκυνητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό.

Μπορεί βέβαια οι Ρώσοι να μην έρχονται πλέον μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά το κενό τους έχει καλυφθεί τόσο από τους Ρουμάνους πιστούς, όσο και από τους Σέρβους που έρχονται για να προσκυνήσουν στο ναό με ευλάβεια και σεβασμό.

Πλέον έχοντας φτάσει στην περίοδο των Πρωτοκλητείων και πλησιάζοντας την μέρα του εορτής του Πολιούχου της αχαϊκής πρωτεύουσας, στα τέλη Νοεμβρίου, οι θρησκευτικές εκδρομές και οι προσκυνητές – επισκέπτες, αναμένεται να αυξηθούν.

Όμως για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού χρειάζεται η ανάδειξη και η προβολή και άλλων εκκλησιαστικών ναών – μνημείων που υπάρχουν στην Πάτρα, όπως για παράδειγμα η εκκλησία του Παντοκράτορα, ο ναός του Αγίου Νικολάου, η εκκλησία της Παντάνασσας ή των Εισοδίων και άλλοι.