Διευκρινίσεις για το εάν “κόβονται “κοινωνικά επιδόματα, όπως το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, λόγω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας στον ΑΝΤ1. Αρχικά ο υπουργός ξεκαθάρισε πως αύξηση αντικειμενικών αξιών ακινήτων δεν σημαίνει και αύξηση φορολογίας ακινήτων, αλλά συνήθως σημαίνει μείωση φορολογίας ακινήτων.

Και συνέχισε λέγοντας ότι ο δικαιούχος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ενδέχεται να πληρώνει χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ και επεσήμανε πως για να χάσει κάποιος το επίδομα αυτό συντελούν και άλλοι παράγοντες.

«Η άσκηση κοινωνικής πολιτικής δεν είναι συνάρτηση μόνο των αντικειμενικών αξιών είναι και άλλων παραγόντων. Άρα αυτό το νοικοκυριό μπορεί να έχει βοήθεια από το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας και μέσα από διαφορετικούς τρόπους », τόνισε.

«Το έχω συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα με το αρμόδιο υπουργείο και αξιολογούνται και άλλα στοιχεία. Υπάρχει και το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, υπάρχουν και άλλοι τρόποι, υπάρχουν και άλλοι τρόποι», συμπλήρωσε και ξεκαθάρισε πως «όπου υπάρχουν αστοχίες στην πολιτική, πάντα αξιολογούνται».