Μπορεί να είμαστε ακόμα στον Οκτώβρη, όμως, οι προετοιμασίες για το Πατρινό Καρναβάλι του 2023, έχουν ξεκινήσει από τώρα καθώς όλα δείχνουν ότι η φετινή διοργάνωση θα γίνει κανονικά, με παρελάσεις και με τον τρόπο που τόσα χρόνια έχουμε μάθει και έχουμε αγαπήσει αυτόν τον θεσμό.

Οι διεργασίες από την ΚΕΔΗΠ και τους ανθρώπους του Καρναβαλικού Οργανισμού έχουν αρχίσει και μάλιστα βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο για ορισμένες εκδηλώσεις της διοργάνωσης, με πρώτη και καλύτερη την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά για την τελετή έναρξης έχει ήδη δοθεί μία συγκεκριμένη αναλυτική πρόταση στην Γνωμοδοτική Επιτροπή για την εκδήλωση και τον χαρακτήρα που θα έχει αυτή.

Η πρόταση αναφέρει συγκεκριμένα δρώμενα και καλλιτέχνες που θα λάβουν χώρα κατά την διάρκεια της τελετής και αυτό που απομένει είναι να πάρει το πράσινο φως και από το Δ.Σ. του Καρναβαλικού Οργανισμού που αναμένεται να συνεδριάσει προσεχώς για το όλο θέμα.

Η τελετή έναρξης, σύμφωνα με την πρόταση που έχει γίνει, θα έχει βασικά δύο κύρια μέρη: Ένα χορογραφικό σόου αποτελούμενο από επίγειους και εναέριους χορευτές, έχοντας ένα έντονο καλλιτεχνικό ύφος όσον αφορά την αισθητική του, θυμίζοντας παρόμοιες εκδηλώσεις του παρελθόντος.

Το δεύτερο μέρος θα είναι ουσιαστικά ένα μουσικό σόου, με πολλά καρναβαλικά τραγούδια και στοιχεία του Πατρινού Καρναβαλιού, αλλά και έθνικ μουσικές από χώρες που έχουν την δική τους παράδοση στο καρναβάλι,  από την Βραζιλία και από τη Λατινική Αμερική, ενώ θα ακουστούν και πολλές διασκευές σε σύγχρονες και παλιότερες μουσικές επιτυχίες.

Τι θα δούμε στην εκδήλωση

Το πρώτο μέρος της τελετής έναρξης αποτελεί μία ιδέα του Σπύρου Κουβεριανού που έχει επιμεληθεί την χορογραφία, ενώ ο ίδιος θα έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση.

Στο χορογραφικό σόου θα δούμε την ελληνογαλλική χορευτική ομάδα της Synthesis 748 του Σπύρου Κουβεριανού, χορογραφίες με την τεχνική της bungee fly, πρωτότυπη  µμουσική σύνθεση, live performer-soprano, και 3D visual projections. Το βασικό μήνυμα του όλου θέματος της χορογραφίας και του πρώτου μέρους του σόου θα είναι η αναγέννηση.

Το δεύτερο μέρος της τελετής έναρξης, το μουσικό σόου το έχει αναλάβει ο Πατρινός μουσικός και ντράμερ Σωτήρης Ντούβας, μαζί με το συγκρότημα του και τους συνεργάτες του, επιχειρώντας να δώσει ένα μουσικό χρώμα σε μία καρναβαλική γιορτή και να ξεσηκώσει το κοινό που θα βρίσκεται στην πλατεία Γεωργίου.


Ο διάκοσμος και τα άρματα

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο προϋπολογισμός της εκδήλωσης θα φτάσει και για τα δύο μέρη τις 40.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτή τα επιπλέον έξοδα. Το σόου θα έχει συνολικά δύο ώρες διάρκεια.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πέρα από την τελετή έναρξης, σύμφωνα με κύκλους της ΚΕΔΗΠ,  έχουν προχωρήσει αρκετά οι προετοιμασίες για τον καρναβαλικό διάκοσμο, τους μπάστακες και για τα άρματα που θα δούμε στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής.