Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε χθες Τετάρτη 19 του μηνός το απόγευμα στην πλατεία του Ι. Ν. Αγίου Ανδρέα στην Εγλυκάδα για να διαμαρτυρηθεί για τη μη αξιοποίηση των παλιού σκουπιδότοπου του Ριγανόκαμπου  καθώς και για τη μεταστέγαση των εκεί διαμενόντων ρομά σε καλύτερες και πιο υγιεινές συνθήκες διαβίωσης, αξιοποιώντας τα σχετικά προγράμματα στεγαστικής αποκατάστασής τους.

Η πρόσκληση έγινε από την Συντονιστική Επιτροπή των συλλόγων και φορέων του Ανατολικού Διαμερίσματος με την συμμετοχή εκπολιτιστικών  συλλόγων,  συλλόγων γονέων και κηδεμόνων καθώς και περιβαλλοντικών οργανώσεων με αποτέλεσμα τη συμμετοχή κατοίκων με διαφορετική αφετηρία αλλά με ένα και βασικό αίτημα. Να δοθεί ο αναξιοποίητος αυτός χώρος στην πόλη  για να δημιουργηθεί ένα πολυθεματικό πάρκο καθώς και το θερινό θέατρο που τόσο έχει ανάγκη η πόλη και η ευρύτερη περιοχή.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων όπως οι κ. Ψωμάς, Ρώρος, Παναγιωτόπουλος, Τζανάκος, Τριανταφυλλόπουλος Ν., Χρυσανθακόπουλος, Νικολόπουλος, Ζαφειρόπουλος Γ., ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ζαφειρόπουλος Ανδρέας και άλλοι

Το  λόγο πήραν αρκετοί από τους κατοίκους που ζήτησαν όχι μόνο την αξιοποίηση του χώρου του παλιού σκουπιδότοπου που ανήκει στο δημόσιο αλλά και του χώρου που ιδιοκτήτης είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών με την διάθεσή του στο Δήμο Πατρέων ή σε άλλο δημόσιο φορέα που θα αναλάμβανε την κατασκευή του πάρκου. 

Παράλληλα ζήτησαν να υπάρξει σωστή διαχείριση των Ρομά με άμεση μεταστέγασή τους και επίλυση του στεγαστικού τους προβλήματος με διάθεση έτοιμων κατοικιών που θα τους εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Για να  σταματήσει  επιτέλους να υφίσταται ο καταυλισμός αυτός με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής. Στο τέλος της συγκέντρωσης διαβάστηκε και εκδόθηκε ψήφισμα στο οποίο συμπεριλαμβάνονται όλα όσα συζητήθηκαν και το οποίο θα σταλεί στον Πρωθυπουργό και στους αρμόδιους Υπουργούς στην Περιφέρεια και στο Δήμο Πατρέων και σε κάθε άλλο αρμόδιο φορέα και Υπηρεσία.