Στο 50% έχουν φτάσει οι εργασίες που πραγματοποιούνται εδώ και πάνω από έναν χρόνο για την ανάπλαση της Άνω πόλης, με τους ρυθμούς να είναι ικανοποιητικοί, σύμφωνα με τους αρμοδίους της δημοτικής αρχής και τον αντιδήμαρχο αρχιτεκτονικού έργου, Χρήστο Κορδά.

Το έργο, εφόσον ο ανάδοχος, προχωρήσει με τους ίδιους ρυθμούς, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2023 και η Άνω πόλη θα έχει αποκτήσει μια άλλη αισθητική, αποτελώντας το σημαντικό πλεονέκτημα της Πάτρας για την ανάδειξη του αστικού περιηγητικού τουρισμού.

Πέρα από τα σημαντικά μνημεία που έχει να επιδείξει η Άνω πόλη, η συγκεκριμένη συνοικία, αποτελεί την αγαπημένη των επισκεπτών – τουριστών της Πάτρας και η ανάπλαση της αναμένεται να λειτουργήσει θετικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι εργασίες για την ήπια πεζοδρόμηση της Παντοκράτορος (από την 25η Μαρτίου έως την Λόντου) έχουν προχωρήσει, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις δύο πλατείες που υπάρχουν μπροστά από το ναό.


Στόχος της ανάπλασης του συγκεκριμένου κομματιού της Άνω πόλης είναι η ανάδειξη της παλιάς μπελ επόκ της Πάτρας την περίοδο της Οθωμανικής Τουρκοκρατίας, το παλιό Τάσι.

Από εκεί και πέρα οι εργασίες πλέον βρίσκονται στην οδό Σωτηριάδου, στον δρόμο δίπλα από το Ρωμαϊκό Ωδείο, ενώ έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση κυβόλιθων στους κάθετους δρόμους μεταξύ της 25ης Μαρτίου και της Λόντου.

Ο εργολάβος θα προχωρήσει στη συνέχεια στους δρόμους γύρω από το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο και το Κάστρα, ενώ κατόπιν θα μπει στα στενά της γραφικής συνοικίας προχωρώντας σε παρεμβάσεις όπου χρειάζεται χωρίς όμως να αλλοιωθούν τα στοιχεία που κάνουν τη γειτονιά αυτή ξεχωριστή.

Δείτε φωτογραφίες: