Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν πέσει οι υπογραφές στη σύμβαση του έργου που αφορά την συντήρηση της πλατείας Γεωργίου, της κεντρικής πλατείας της Πάτρας.

Το έργο έχει προϋπολογισμό κοντά στα 512.000 ευρώ και η χρηματοδότηση του προέρχεται από το Πράσινο Ταμείο, ενώ το όλο θέμα, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν τα μέλη της δημοτικής αρχής, βρίσκεται σε στάδιο διαγωνιστικής διαδικασίας.

Μέσα από το κονδύλι που έχει εξασφαλιστεί θα γίνουν εργασίες σε όλη την πλατεία Γεωργίου, μια πλατεία που παρόλο που βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας, είναι σε κακή κατάσταση και σίγουρα η εικόνα της δεν αποτελεί πλεονέκτημα για την πόλη και τις εντυπώσεις που αποκομίζει ένας επισκέπτης ερχόμενος στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Παγκάκια διαλυμένα, πλατεία χωρίς πράσινο, σπασμένα μάρκαρα και άχρηστοι πίδακες που είχαν μπει στο πλαίσιο της αναβάθμισης – ανακαίνισης της πλατείας πριν από αρκετά χρόνια, χωρίς όμως επί της ουσίας να χρησιμοποιηθούν ποτέ.

Τα έργα που θα γίνουν αφορούν αυτή καθ’ αυτή την πλατεία και δεν έχουν να κάνουν με τα συντριβάνια ή τους εξωτερικούς χώρους του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων που είναι επίσης σε κακή κατάσταση και έχουν ανάγκη από συντήρηση.

Στόχος των εργασιών και του αναδόχου είναι να δοθεί μέσα από τις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν μία νέα πνοή στην πλατεία, κάνοντας την πιο φιλική τους καλοκαιρινούς και τους χειμερινούς μήνες προς τους περαστικούς και τους επισκέπτες, αλλά και η ανάδειξη της χαμένης της αίγλης.