Οργή και αγανάκτηση για τους γονείς των μαθητών του νηπιαγωγείου του Άνω Καστριτσίου.

Το νηπιαγωγείο ξεκίνησε κανονικά την σχολική χρονιά έχοντας στις εγγραφές του πέντε παιδιά. Ο αριθμός αυτός έδινε την δυνατότητα στο σχολείο να ανοίξει και να λειτουργήσει κανονικά ως τμήμα.

Όμως από τα πέντε παιδάκια που είχαν γραφτεί, τα δύο δεν παρουσιάστηκαν στη συνέχεια στα μαθήματα, με αποτέλεσμα να μείνουν τα τρία και το τμήμα να προχωρήσει βάση νόμου στην αναστολή της λειτουργίας του.

Το κλείσιμο του σχολείου, ωστόσο, βάζει σε ταλαιπωρία τα τρία παιδάκια και τους γονείς τους που από εδώ και στο εξής θα πρέπει να πηγαίνουν σε καθημερινή βάση στο νηπιαγωγείο του Κάτω Καστριτσίου, 13 χιλιόμετρα απόσταση από το χωριό του.

Απόσταση γεμάτη από στροφές, σε μία διαδρομή που τον χειμώνα είναι ακόμα πιο δύσκολη. Κι αυτό ενώ τα έξοδα μεταφοράς θα είναι στους γονείς αφού δεν έχει προβλεφθεί η μίσθωση ταξί για τα τρία αυτά παιδιά, όπως γίνεται σε άλλες περιπτώσεις.

Η κοινότητα του Άνω Καστριτσίου έχοντας προχωρήσει σε συνέλευση για το ζήτημα από το περασμένο Σάββατο, απαιτεί, σύμφωνα με τους κατοίκους της την άμεση λειτουργία του νηπιαγωγείου, έχοντας πάει ήδη στους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς φορείς για το αίτημα τους. Μέχρι τώρα όμως δεν έχει γίνει κάτι. Έτσι η κοινότητα ετοιμάζεται για δυναμικές κινητοποιήσεις.