Καλεσμένος στην εκπομπή «Όσους δεν πήρε η μοναξιά», του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών – Παράρτημα Πάτρας, ήταν την Τρίτη 11 Οκτωβρίου μέσα από τη ραδιοσυχνότητα της ΕΡΤ Πάτρας (92.5), ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Λουκάς Θάνος.

Ο κύριος Θάνος μίλησε για τη ζωή του, την καλλιτεχνική του πορεία καθώς και τη φιλοσοφία που συνοδεύει το έργο του. Αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Κώστα Βάρναλη και τον Νίκο Ξυλούρη, επικεντρώθηκε στους λόγους ερευνητικής και καλλιτεχνικής ενασχόλησής του με το έργο του Αισχύλου και τέλος, παρουσίασε το πρόγραμμα της φετινής θεατρικής περιόδου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής επιλέχθηκαν για τους ακροατές τραγούδια από τη μουσική του διαδρομή, καθώς επίσης, ακούσθηκε για πρώτη φορά ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι σε ποίηση Κωστή Παλαμά σε μία σύγχρονη επανεκτέλεση που περιλαμβάνει τη φωνή του Νίκου Ξυλούρη και του νέου μουσικού και τραγουδιστή, Βασίλη Προδρόμου.

Τον κύριο Θάνο υποδέχθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΣΥΝ, Έλενα Τσούνη και Γιώργος Μαγιάκης, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.