Πεζόδρομοι, έστω και ήπιας μορφής, θα διαμορφωθούν σε ένα μεγάλο μέρος της Άνω πόλης που βρίσκεται σε ανάπλαση, με τις εργασίες να είναι σε εξέλιξη.

Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι ένα: Η ήπια μορφής πεζοδρόμηση κάνει ανεκτή την στάθμευση και το παρκάρισμα; Γιατί αν ναι τότε μάλλον η προσπάθεια που είναι να γίνει για την ανάδειξη του περιηγητικού τουρισμού και την μετατροπή της συνοικίας αυτής σε τουριστικό μέρος που θα είναι προσιτό στους επισκέπτες, δεν νομίζουμε να έχει μεγάλο νόημα.

Δίπλα δηλαδή από τα σημεία αναφοράς, τα τοπωνύμια ή τα μνημεία να υπάρχουν παρκαρισμένα αμάξια. Από την άλλη βέβαια αν η στάθμευση δεν είναι ανεκτή από την ήπια μορφής πεζοδρόμηση τότε θα πρέπει να βρεθούν οι ανάλογοι χώροι για να σταθμεύσουν τα οχήματα των κατοίκων της περιοχής, αλλά και των όσων τα αφήνουν εκεί για να κατέβουν στο κέντρο.

Για την ώρα η πεζοδρόμηση της Παντοκράτορος θα λέγαμε ότι δείχνει την κατάσταση που θα ακολουθήσει αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα. Σε όλα τα σημεία που έχουν πεζοδρομηθεί και έχουν μπει κυβόλιθοι υπάρχουν σταθμευμένα αμάξια.

Κι όχι μόνο στην Παντοκράτορος, αλλά και στην Γεωργίου Ρούφου, στην Ηλείας και στις καθέτους που οι εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.