Λάθος 1ο – Απότομες κινήσεις στο ντεμακιγιάζ

Το δέρμα στην περιοχή των ματιών είναι πιο λεπτό από το υπόλοιπο πρόσωπο και κατ’ επέκταση πιο ευαίσθητο και επιρρεπές στη δημιουργία λεπτών γραμμών. Έτσι, όταν αφαιρούμε το μακιγιάζ πρέπει να κάνουμε απαλές, ήπιες κινήσεις και όχι να τρίβουμε μανιωδώς μέχρι να φύγει η αδιάβροχη μάσκαρα (μαζί με μερικές βλεφαρίδες).

Τι να κάνουμε:

Για να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ των ματιών, βρέχουμε με ένα διφασικό προϊόν ντεμακιγιάζ δύο βαμβακερούς, στρογγυλούς δίσκους και τους τοποθετούμε σε κλειστά βλέφαρα, πιέζοντας ελαφρά ώστε να βρέξουν ομοιόμορφα το δέρμα και τις βλεφαρίδες και να μαλακώσουν τα προϊόντα μακιγιάζ. Έπειτα, με αργές, απαλές και ταμποναριστές κινήσεις ξεβάφουμε την περιοχή, κινώντας το βαμβάκι καθοδικά και προς τους κροτάφους. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι οι δίσκοι να μένουν καθαροί.

Λάθος 2ο – Περιοριζόμαστε στην ενυδατική κρέμα

Τα μάτια είναι μια ευαίσθητη περιοχή, η οποία είναι ιδιαίτερα επιρρεπής σε αλλεργίες. Επομένως, πρέπει να προσέχουμε τι εφαρμόζουμε στα μάτια μας. Οι συνθέσεις που προορίζονται για τα μάτια είναι ασφαλέστερες (συγκριτικά με μια απλή ενυδατική κρέμα που γράφει ότι μπορεί να απλωθεί και στα μάτια), ενώ τα ειδικά συστατικά τους διεισδύουν εύκολα χωρίς να «βαραίνουν» το δέρμα.

Τι να κάνουμε:

Προμηθευόμαστε μια δερματολογικά ελεγμένη κρέμα ματιών που ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας μας.

Αν έχουμε λεπτές γραμμές, επιλέγουμε μία σύνθεση με υαλουρονικό οξύ και ρετινόλη
Αν θέλουμε να καταπολεμήσουμε το πρήξιμο, μπορούμε να επιλέξουμε μια κρέμα ματιών με πεπτίδια, καφεΐνη ή πολυφαινόλες
Αν θέλουμε να μειώσουμε τους μαύρους κύκλους, προτιμάμε μια κρέμα ματιών με βιταμίνη C

Λάθος 3ο – Ξεχνάμε τα γυαλιά ηλίου

Μία από τις κυριότερες βλάβες που προκαλούν οι υπεριώδεις ακτίνες UV είναι και η φθορά του αμφιβληστροειδούς χιτώνα, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες για παθήσεις όπως ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας και ο καταρράκτης. Παράλληλα, επιβαρύνουν την επιδερμίδα μας και μας αναγκάζουν να μισοκλείνουμε τα μάτια μας, αυξάνοντας τις πιθανότητες για σχηματισμό ρυτίδων στην περιοχή.

Τι να κάνουμε:

Επιλέγουμε από κάποιο κατάστημα οπτικών ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου με απορροφητικούς φακούς οι οποίοι παρέχουν 100% προστασία στα μάτια και παράλληλα προστατεύουν την περιοχή της επιδερμίδας γύρω από αυτά, προλαμβάνοντας ρυτίδες και δυσχρωμίες.

Λάθος 4ο – Δεν κοιμόμαστε ανάσκελα

Ο ύπνος μπορεί όμως και να προκαλέσει ρυτίδες, με τους δερματολόγους να τονίζουν ότι ο τρόπος που κοιμόμαστε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση βαθιών ρυτίδων. Όταν κοιμόμαστε μπρούμυτα ή στο πλάι κάθε βράδυ για πολλά χρόνια, εντείνουμε την εμφάνιση ρυτίδων στην περιοχή των ματιών και όχι μόνο.

Τι να κάνουμε:

Προσπαθούμε να κοιμόμαστε ανάσκελα και παράλληλα επιλέγουμε μεταξωτές μαξιλαροθήκες, ώστε να αποτρέψουμε την τριβή του δέρματός μας.

Λάθος 5ο – Δεν εφαρμόζουμε αντηλιακή κοντά στα μάτια

Τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα για την προστασία των ματιών μας από την ηλιακή ακτινοβολία, όμως δεν είναι αρκετά. Όπως όλο μας το πρόσωπο, έτσι και τα μάτια μας χρειάζονται αντηλιακή κρέμα.

Τι να κάνουμε:

Προσθέτουμε στο beauty οπλοστάσιό μας μια εξειδικευμένη αντηλιακή κρέμα ματιών, που θα προστατεύσει και θα ενυδατώσει την περιοχή.