Έχουν αγανακτήσει οι κάτοικοι της Εγλυκάδας και της Περιβόλας, με τον καταυλισμό στο Ριγανόκαμπο και αυτό που ζητάνε είναι να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη διαμόρφωση ενός Ανατολικού Πάρκου που θα δώσει μια άλλη διάσταση στην περιοχή τους, βγάζοντας την από την υποβάθμιση και τον κλοιό της παραβατικότητας.
Η διαμόρφωση του Ανατολικού Πάρκου, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, οι κάτοικοι και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των συλλόγων και των σωματείων της περιοχής που έχουν γίνει ένα για τον κοινό στόχο θα έχει διπλό όφελος.
Από την μία θα εκκενωθεί ο χώρος του πρώην σκουπιδότοπου και θα διαμορφωθεί στην θέση του καταυλισμού ένα πάρκο, δίνοντας τη δυνατότητα αναψυχής και άθλησης στους κατοίκους, ενώ ταυτόχρονα θα σταματήσει η παραβατικότητα που κυριαρχεί στην συνοικία τους όλα αυτά τα χρόνια ταλαιπωρώντας σπίτια και μαγαζιά.
Από την άλλη θα δώσει την δυνατότητα μετεγκατάστασης των ανθρώπων αυτών σε σπίτια και διαμερίσματα μέσα από το αντίστοιχο πρόγραμμα που υπάρχει από τη στιγμή που ο χώρος θα εκκενωθεί και έτσι θα μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί να ζήσουν κάτω από καλύτερες συνθήκες.
Όλα αυτά βέβαια πλέον ακούγονται κάπως ουτοπικά. Ο χώρος είναι να δοθεί από το κράτος στο δήμο εδώ και κάτι χρόνια, χωρίς να έχει προχωρήσει το θέμα, ενώ από την άλλη το πρόγραμμα μετεγκατάστασης είναι πίσω αφού δεν υπάρχει η ανάλογη διάθεση ούτε από τους ρομά, ούτε από τους ιδιοκτήτες ακινήτων για να διαθέσουν το διαμέρισμα τους.
Οπότε η ουσία της συγκέντρωσης που θα γίνει από τους συλλόγους και τους φορείς της Ανατολικής Πάτρας, μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στην Εγλυκάδα, την Τετάρτη στις 19 Οκτωβρίου, είναι η εξής:
Οι κάτοικοι καλούνται να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε πιο δραστικά μέτρα για την εκκένωση και την αναβάθμιση της περιοχής τους και ποια μπορεί να είναι αυτά.