Μέτρα στήριξης για την ενεργειακή κρίση και την εκτόξευση του ρεύματος θα ζητήσει ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία.

Μέτρα οριζόντια και εξειδικευμένα με γνώμονα την δραστηριότητα της κάθε επιχείρησης και της ενέργειας που χρειάζεται για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της. Σύμφωνα με το σκεπτικό του Εμπορικού Συλλόγου τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί έως τώρα από την κυβέρνηση είναι κάθετα και έμμεσα.

Αυτό όμως με την ενέργεια στα ύψη και τις τιμές της κιλοβατώρας σε ένα συνεχές ράλι, δεν βοηθάει ουσιαστικά τις επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους λογαριασμούς που έφτασαν τους περασμένους μήνες και αυτούς που είναι να έρθουν.

Παράλληλα με τα μέτρα στήριξης στη σύσκεψη ο Εμπορικός Σύλλογος ξεκαθάρισε ότι θα είναι στο πλευρό των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών εκείνων που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα λόγω οφειλών.

Ζητάει έτσι να σταματήσουν οι διακοπές για όσο κρατάει αυτή η ενεργειακή κρίση και να προχωρήσουν με απόφαση της κυβέρνησης οι πάροχοι στην διευκόλυνση των οφειλετών, με αποπληρωμή των λογαριασμών σε ένα διάστημα 24 μηνών.

Επιπλέον αυτό που θα διεκδικήσουν είναι την κατάργηση των έμμεσων φόρων στους λογαριασμούς ρεύματος, πληρώνοντας μόνο για το ρεύμα και αφαιρώντας κάθε άλλη χρέωση, ενώ προτείνουν την επαναλειτουργία και την επέκταση των μονάδων παραγωγής λιγνίτη, όσο διάστημα δεν υπάρξουν οι ανάλογες υποδομές που να φέρουν με έναν ομαλό τρόπο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πάνω στο θέμα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της κλιματικής αλλαγής ο Εμπορικός Σύλλογος έχει ζητήσει την συνδρομή του Πανεπιστημίου Πατρών και των διαφόρων επιστημονικών φορέων για την εκπόνηση ενός σχεδίου για την πράσινη ενέργεια που θα δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να εξοικονομούν και να λειτουργούν σε μία οικολογική κατεύθυνση.