Σημαντικές αυξήσεις έρχονται, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς στον τομέα της ξυλείας, στα καυσόξυλα, με τις τιμές να ανεβαίνουν ολοένα και παραπάνω.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτές η ελιά και η οξιά, τα δυο είδη ξυλείας που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση μέχρι ώρας από τους καταναλωτές, θα πάρουν μέσα στο επόμενο διάστημα μια αύξηση της τάξεως του 50% με 60% ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις αρχικές προσδοκίες.

Αν δηλαδή η τιμή τους ήταν στα 110 με 120 ευρώ το κυβικό (ανάλογα με την μάνδρα) πλέον μέσα στο επόμενο δίμηνο η τιμή αυτή θα ανέβει στα 140 με 150 ευρώ, έχοντας μια τάση να αγγίξει ακόμα και τα 160 ευρώ.

Όπως λένε παράγοντες της αγοράς οι αυξήσεις αυτές έχουν να κάνουν κυρίως λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει από την μία και τον κίνδυνο της έλλειψης αφού οι ποσότητες πλέον έχουν ξεκινήσει να εξαντλούνται.

Πετρέλαιο θέρμανσης... γιοκ!

Πάντως και φέτος ένας μεγάλος αριθμός νοικοκυριών θα στραφεί προς το τζάκι και τις ξυλόσομπες, καθώς η αρχική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεκινήσει από το 1,60 με 1,70 ευρώ το λίτρο, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτή και την επιδότηση της κυβέρνησης.

Ήδη οι ελάχιστες πολυκατοικίες που εξακολουθούσαν και έβαζαν πετρέλαιο θέρμανσης τον φετινό χειμώνα το εγκαταλείπουν, ενώ οι όποιες παραγγελίες θα γίνουν μεμονωμένα από διαμερίσματα πολυκατοικιών που διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση.