Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου της Πάτρας για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή συνεχίζονται με την πραγματοποίηση από το μεσημέρι της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου στη πλατεία Γεωργίου, της εμπλουτισμένης  υπαίθριας έκθεσης ψηφιακά ανατυπωμένου αρχειακού υλικού, το οποίο αφορά στους πέντε προσφυγικούς συνοικισμούς που δημιουργήθηκαν στην πόλη της Πάτρας από το 1923.

Πρόκειται για τους οικισμούς  σε Αγία Αικατερίνη, Αγία Φωτεινή, Φαναρίου – Νικαίας – Καλαβρύτων και σημερινή Γ. Παπανδρέου, Αγίας Τριάδος, και Πτωχοκομείου στο ύψος της σημερινής σιδηροδρομικής γραμμής στην Ακτή Δυμαίων

Η έκθεση έχει  εμπλουτιστεί και με υλικό το οποίο αφορά στους αγροτικούς οικισμούς που δημιουργήθηκαν αντίστοιχες περιόδους. Επίσης εκτίθενται στοιχεία που αφορούν στους πρώτους προσφυγικούς συλλόγους και  χάρτες με την πλήρη ανάπτυξη των συνοικισμών.

Θέμα της έκθεσης «Οι αστικοί προσφυγικοί συνοικισμοί στην Πάτρα»,  μέσα από τα Γενικά Αρχεία του κράτους – Τμήμα Γ.Α.Κ. Αχαΐας. Είχε προηγηθεί η ανάπτυξη υπαίθριων εκθέσεων στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων,  την πλατεία Ελευθερίας και στο Πτωχοκομείο  (Ακτή Δυμαίων).