Περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ θα πρέπει να βγάλει φέτος ο δήμος από τα ταμεία του, για να να μην τουρτουρίζουν οι μαθητές στα σχολεία της πόλης.

Το ποσό αυτό είναι προϋπολογισμένο για τον φετινό δύσκολο χειμώνα και σε σχέση με πέρυσι είναι αυξημένο σχεδόν κατά 50%! Η ακρίβεια στα καύσιμα, έχει θέσει σε συναγερμό την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς η κρατική χρηματοδότηση δεν έχει αυξηθεί και θα πρέπει να αναζητηθούν χρήματα για να γεμίσουν οι δεξαμενές των σχολείων με πετρέλαιο.

Η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής του Δήμου Πατρέων, τονίζει ότι "κανένας μαθητής δεν θα ξεπαγιάσει. Ήδη έχουμε κάνει τις παραγγελίες μας για πετρέλαιο και μόλις ξεκινήσει η διάθεση του, θα γίνει η παράδοση στα σχολεία". Στο ερώτημα "πως θα ανταπεξέλθει οικονομικά ο δήμος;", η Φωτεινή Συριωτη Κυπραίου απαντάει ότι θα γίνει προσπάθεια εξοικονόμησης, ακόμα και αφήνοντας πίσω άλλα έργα, καθώς προτεραιότητα έχουν τα σχολεία αυτή την στιγμή.

Το σίγουρο είναι ότι ο χειμώνας αυτός θα είναι δύσκολος και οι εκπαιδευτικοί, θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους και την... οικονομία, τουλάχιστον τις ημέρες που ο καιρός θα είναι καλός και θα επιτρέπει στο να κλείσει ο καυστήρας, έστω και για λίγες ώρες....