Έχουν αγανακτήσει οι κάτοικοι της Περιβόλας, της Εγλυκάδας και γενικότερα της Ανατολικής Πάτρας με την κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια με τον καταυλισμό των Ρομά στον Ριγανόκαμπο, τονίζοντας ότι κάθε μέρα τα πράγματα χειροτερεύουν.

Για αυτό και σκοπεύουν να προχωρήσουν σε συγκέντρωση την Τετάρτη στις 19 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία έξω από την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στην Εγλυκάδα.

Σύμφωνα με τα όσα τονίζουν, η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα με θέμα την «μακρόχρονη και συνεχής υποβάθμιση της ασφάλειας, της υγείας, της εργασίας, της κυκλοφορίας και γενικότερα της ποιότητας της ζωής μας.

Η μακροχρόνια εγκατάλειψη και μη αξιοποίηση από τους ιδιοκτήτες του, το Πανεπιστήμιο και το Ελληνικό Δημόσιο.  H αδυναμία του Δήμου Πατρέων, στη διαχείριση του καταυλισμού Ρομά που διευκολύνει στην αύξηση του αριθμού τους και την υποβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των ιδίων και των κατοίκων της περιοχής.

Κάνουν την κατάσταση κάθε μέρα και χειρότερη. Φτάνει πια να δράσουμε άμεσα και δυναμικά για την αξιοποίηση , σύμφωνα με τον Πολεοδομικό σχεδιασμό, του παλιού σκουπιδότοπου, με την άμεση παραχώρηση της χρήσης από την ΕΤΑΔ και το Ελληνικό Δημόσιο σε φορέα της Πόλης

Για την άμεση αξιοποίηση του Πανεπιστημιακού χώρου σύμφωνα με το σκοπό παραχώρησης και τις ανάγκες του Ιδρύματος και της Πόλης. Για τη μεταστέγαση του καταυλισμού, σύμφωνα με το Νόμο και με βελτίωση των συνθηκών».