Με έντονο τρόπο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης εξέφρασε την αποδοκιμασία του για την απόφαση του πατέρα του να χαιρετίσει ναζιστικά μέσα στο δικαστήριο, όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο πατέρας μου διέπραξε δύο ατοπήματα για τα οποία εγώ ανατρίχιασα, είπε ο υπουργός Υγείας, σε πλήρη αποστασιοποίηση από τις θέσεις του Κώστα Πλεύρη.

«Ο πατέρας μου ποτέ δεν έχει κρύψει την ιδεολογία του, που η δημοκρατία του επιτρέπει να έχει. Ο χαιρετισμός με κάνει να αισθάνομαι πολύ άσχημα για δύο λόγους, ο πρώτος ότι έγινε μέσα στη δικαστική αίθουσα και ο δεύτερος μπροστά σε μια γυναίκα που το παιδί της δολοφονήθηκε από έναν ναζί. Με συγχωρείτε αλλά αυτό είναι αποκτήνωση», είπε ο Θάνος Πλεύρης στον ΣΚΑΪ.

Yπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή είχε σημειωθεί ένταση στη δικαστική αίθουσα, όταν ο Κ. Πλεύρης, ο οποίος είναι συνήγορος του Γ. Λαγού, έκανε ναζιστικό χαιρετισμό την ώρα που κατέθετε η Μάγδα Φύσσα.

«Είναι πολιτικός κρατούμενος ο Λαγός; Θα τρίζουν τα κόκαλα των πολιτικών κρατουμένων», είπε η μητέρα του Παύλου Φύσσα και όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα με την πρόεδρο να προσπαθεί να επιβάλει την τάξη.