Σε κινητοποίηση προχωρούν οι αναπληρωτές Θεατρολόγοι Αχαΐας την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 13:30 στο χώρο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, ζητώντας την κάλυψη των κενών από Εκπαιδευτικούς Θεατρικής Αγωγής στη Γ’ Φάση προσλήψεων, καθώς και  άμεση σύσταση οργανικών θέσεων.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: "Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της κατανομής των θέσεων των διορισμών, έγινε γνωστό ότι οι Θεατρολόγοι ΠΕ.91.01, κλάδος με πολύχρονη παρουσία και συνεισφορά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, έχουν στην ουσία αποκλειστεί.

Είναι ο μοναδικός κλάδος στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση με μία μόλις οργανική θέση στην Ειδική Αγωγή και μηδενικούς διορισμούς στη Γενική. Αυτά αποφασίστηκαν, ενώ υπηρετούν πάνω από 800 αναπληρωτές Θεατρολόγοι, (εκ των οποίων 200 με περισσότερα από δέκα έτη), δηλαδή το 80 % των εκπαιδευτικών της Θεατρικής Αγωγής είναι αναπληρωτές!

Η αγανάκτηση και η αίσθηση της αδικίας είναι μεγάλες. Πρωτίστως οι μαθητές δεν θα διδάσκονται με σταθερότητα και ποιότητα ένα πολύτιμο μάθημα, του οποίου η αξία δεν φαίνεται να αναγνωρίζεται από την Πολιτεία.

Πέρυσι χαιρετήσαμε τους 171 διορισμούς Θεατρολόγων στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, θεωρώντας πως, έστω αυτός ο συντηρητικός συγκριτικά με τις πραγματικές ανάγκες αριθμός θα γινόταν απαρχή για εξομάλυνση της άδικης κατάστασης που βιώνουν οι Θεατρολόγοι, την τελευταία εικοσαετία.

Αναρωτιόμαστε τι άλλαξε από πέρυσι, αφού η ίδια πολιτική ηγεσία αποφασίζει και οι ανάγκες δεν έχουν αλλάξει. Γιατί άραγε πέρυσι κρίθηκε σημαντικό να διοριστεί, έστω ένα μικρό μέρος των απαραίτητων θεατρολόγων και βρέθηκε τρόπος να ξεπεραστεί ο σκόπελος της μη έγκαιρης σύστασης οργανικών κενών από την πολιτεία, ενώ φέτος περάσαμε στους μηδενικούς διορισμούς;

Οι Θεατρολόγοι υπηρετούν ως τις εσχατιές της χώρας, σε πολλά σχολεία ο καθένας, έχοντας συνείδηση του αποτυπώματος της Θεατρικής Αγωγής στις ψυχές των παιδιών.

Στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, προσέφεραν μέσω της δουλειάς τους σημαντικό έργο, τόσο στα σχολεία όσο και στην Εκπαιδευτική Τηλεόραση. Επιπλέον, η Θεατρική Αγωγή έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά της ως μέσον πρόληψης της μαθητικής βίας και ενδυνάμωσης των μαθητών στις ποικίλες δυσκολίες που μας κατακλύζουν. Φαίνεται όμως, πως όλα αυτά δεν θεωρήθηκαν αρκετά σημαντικά.

Τρανή απόδειξη η μη κάλυψη κενών σε  πολλά σχολεία της  Αχαΐας από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς Θεατρικής Αγωγής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά !!!

Με μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση η Β’  Φάση προσλήψεων στην Αχαΐα δεν περιλάμβανε ούτε έναν Θεατρολόγο ! Παρά το γεγονός πως η Πρωτοβάθμια Αχαΐας ενημερώθηκε εγκαίρως για τα κενά  από ομάδα Θεατρολόγων, λίγες μέρες πριν τη Β’ ΦΑΣΗ !! Με αποτέλεσμα συνάδελφοι να βρεθούν εκτός Νομού και οι λοιποί άνεργοι με  10 και πλέον  έτη εργασίας ! ΓΙΑΤΙ   ;;;;

Η αγανάκτηση και η απογοήτευση  μας οδηγεί την Τρίτη 11  Οκτωβρίου 2022 και ώρα 13: 30  στο χώρο της Περιφερειακής Διεύθυνσης μαζί με τη στήριξη του ΣΕΠΕ Αχαΐας και του ΠΕΣΥΘ   , προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε!

ΖΗΤΑΜΕ την άμεση  κάλυψη ΟΛΩΝ των κενών από Εκπαιδευτικούς Θεατρικής Αγωγής στη Γ’ Φάση προσλήψεων . ΖΗΤΑΜΕ την άμεση σύσταση οργανικών θέσεων εδώ και τώρα. ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ κάθε παράνομη ανάθεση του μαθήματος μας σύμφωνα με την επίσημη απόφαση του ΣΤΕ.

Αναπληρωτές Θεατρολόγοι Αχαΐας."