Για την κάλυψη της θέρμανσης των σχολικών μονάδων, λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου έχουν επιδοθεί οι Δήμοι της Αχαΐας.

Οι Σχολικές Επιτροπές σε συνεργασία με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, ετοιμάζουν τη διενέργεια των διαγωνισμών για την προμήθεια πετρελαίου, προϋπολογίζοντας τουλάχιστον 30-40% επιπλέον χρήματα, σε σχέση με πέρυσι, αν και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης.

Ωστόσο, σημαντική «ανάσα» στους μικρούς κυρίως, Δήμους θα δώσει η πρόσφατη απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, του Αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη να ενισχυθούν μέχρι τα τέλη του έτους οι Δήμοι με επιπλέον 114 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους, εκ των οποίων τα 14 εκατομμύρια θα διατεθούν κατά προτεραιότητα για την κάλυψη δαπανών θέρμανσης των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους και των αναγκών θέρμανσης των σχολείων, έχει διατεθεί μέχρι σήμερα έκτακτη ενίσχυση προς τους Δήμους συνολικού ύψους 218 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: Εφημερίδα Γνώμη