Στα 13 με 14 ευρώ το κιλό θα φτάσει με τις νέες ανατιμήσεις η φέτα.

Αυτές είναι οι εκτιμήσεις που κάνουν παράγοντες της αγοράς για ένα είδος που αποτελούσε κάποτε βασικό στοιχείο του τραπεζιού της παραδοσιακής ελληνικής οικογένειας και ένα από τα εξαγώγιμα τυριά της χώρας μας, σήμα κατατεθέν της μεσογειακής κουζίνας.

Η φέτα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των ανατιμήσεων προς τα πάνω που έχουν γίνει τον τελευταίο έναν χρόνο. Από εκεί που ήταν στα 7,50 με 7,90 ευρώ το 2020 ανέβηκε και πλέον η τιμή της έχει ξεπεράσει τα 10,50 ευρώ, έχοντας μία συνεχή τάση προς τα πάνω.

Ήδη σε πολλά από τα σούπερ μάρκετ της Πάτρας, αλλά και στα παντοπωλεία φέτος δίνεται πλέον στα 11 ευρώ το κιλό. Αν συνεχίσει αυτή η τάση που έχει προς τα πάνω με τις νέες ανατιμήσεις θα πλησιάσει τα 13 ευρώ και ανάλογα πάντα με την περιοχή και το μεταφορικό κόστος που προστίθεται μέχρι το τέλος του έτους θα αγγίξει ίσως και τα 15 ευρώ.

Το αναγνωρίσιμο ελληνικό τυρί μοιάζει πλέον να είναι απλησίαστο για τα ελληνικά νοικοκυριά, ενώ εξαίρεση σε όλο αυτό δεν αποτελούν οι ταβέρνες και τα εστιατόρια που το ελαττώνουν στις σαλάτες ή στα πιάτα που μπορεί να αποτελεί πρώτη ύλη.

Όμως μεγάλες αυξήσεις υπάρχουν σε όλα τα είδη τυριών, από το κασέρι και την γραβιέρα έως και το τυρί του τοστ που πλέον διατίθεται στην διπλάσια τιμή από αυτή που δινόταν.