Έχουν μπει οι βάσεις για την αύξηση των υιοθεσιών αδέσποτων ζώων στην Πάτρα και αυτό φάνηκε μέσα από την εκδήλωση που έκανε ο δήμος στο πάρκο εκπαιδευτικών δράσεων.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά μέσα από την εκδήλωση αυτή, μέσα σε μία μόλις μέρα έγιναν 12 υιοθεσίες, ενώ από την λειτουργία του δημοτικού καταφυγίου, οι υιοθεσίες ζώων στην Πάτρα έχουν ξεπεράσει τις 100.

Οι περισσότερες όμως από αυτές αφορούν κυρίως φιλόζωους που υιοθετούν ζωάκια που έχουν κινητικά και αναπηρικά προβλήματα. Στόχος των ανθρώπων του δήμου που ασχολούνται με το θέμα των ζώων είναι να αποκτήσουν το αίσθημα της αγάπης και της φροντίδας για ένα ζώο που βρίσκεται στους δρόμους τα μικρά παιδιά, για αυτό και ήδη έχει προχωρήσει η εκστρατεία – καμπάνια για το όλο θέμα στους μαθητές των σχολείων.

Επιπλέον μια από τις βασικές επιδιώξεις των ανθρώπων του δήμου που θα βοηθήσει το όλο ζήτημα της υιοθεσίας είναι να διαμορφωθεί – κατασκευαστεί μία ειδική πλατφόρμα που θα είναι αποκλειστικά για τον σκοπό αυτόν.

Θυμίζουμε ότι στον δήμο έχει συσταθεί πλέον γραφείο που λειτουργεί για το θέμα προώθησης των υιοθεσιών. Πάντως, η εγκατάλειψη ζώων συντροφιάς σε δρόμους και πλατείες της Πάτρας είναι ένα φαινόμενο που συνεχίζεται.