Ούτε στο δεύτερο κύμα των προσλήψεων αναπληρωτών καλύφτηκαν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στα τμήματα ένταξης και στην παράλληλη στήριξη, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα κενά που υπάρχουν μετά από το δεύτερο κύμα προσλήψεων στην παράλληλη στήριξη φτάνουν τα 25.

Καλύφτηκαν μόλις 11 θέσεις από τα κενά της αρχής της σχολικής χρονιάς, κάτι που σημαίνει ότι ένας αριθμός μαθητών που έχουν ανάγκη την παράλληλη στήριξη (ειδικότερα στο δημοτικό), καθώς αντιμετωπίζουν διάφορες μαθησιακές δυσκολίες μένουν επί της ουσίας στον αέρα.

Πολλά κενά όμως παραμένουν και στα τμήματα ένταξης. Σύμφωνα με πληροφορίες τα κενά σε ότι αφορά την βαθμίδα του δημοτικού φτάνουν τα 20, ενώ δέκα είναι τα κενά στις θέσεις των τμημάτων ένταξης των νηπιαγωγείων.

Αυτό που θα πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι οι παραπάνω αριθμοί είναι σίγουρο ότι θα αυξηθούν αφού οι αιτήσεις συνεχίζονται και οι συνεδρίες από τις επιτροπές του ΚΕΔΑΣΥ κάνουν τις αξιολογήσεις τους. Το θετικό του δεύτερου κύματος των προσλήψεων είναι ότι καλύφτηκαν σε ένα μεγάλο ποσοστό τα κενά που υπήρχαν στα τμήματα ΖΕΠ με 20 προσλήψεις που έγιναν.

Κενά σε ειδικά μαθήματα και λόγω αδειών

Ωστόσο, κενά υπάρχουν και σε ορισμένα ειδικά μαθήματα. Για παράδειγμα στην θεατρική αγωγή δεν έγινε καμία πρόσληψη και τα κενά παρέμειναν στα 8, ενώ στα εικαστικά τα κενά είναι ακόμα πιο υψηλά φτάνοντας τα 16.

Κενά όμως πλέον παρατηρούνται πλέον και στις βασικές θέσεις των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας,  αφού στο μεσοδιάστημα έγιναν αιτήσεις για άδειες κυήσεων και άλλων ειδών άδειών, με δασκάλους και νηπιαγωγούς να απουσιάζουν για μεγάλο διάστημα.

Ήδη στους δασκάλους έχουν εντοπιστεί δέκα νέα κενά, ενώ κενά λόγω αδειών θα υπάρξουν και στους νηπιαγωγούς.