Σε εξέλιξη μέχρι τις 8 το βράδυ βρίσκεται ημερίδα καλών αυτοδιοικητικών πρακτικών που διοργανώνει η δημοτική παράταξη σπιράλ. Το πατρινό κοινό αγκάλιασε την πρωτότυπη εκδήλωση, γεμίζοντας το δημοτικό θέατρο «Απόλλων» και ακούγοντας με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των πρώτων ομιλητών.
Ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς καλωσορίζοντας στην Πάτρα τους Δημάρχους τόνισε τη σημαντικότητα της εκδήλωσης, που επέλεξε να διοργανώσει η δημοτική παράταξη στην έναρξη της προεκλογικής χρονιάς.
Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Δημήτρης Παπαστεργίου και ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος Σπύρος Μυλωνάς, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, εξήραν την προσπάθεια του σπιράλ για την καταγραφή καλών πρακτικών σε δήμους όλης της χώρας, ενώ ως ένα σημαντικό «σεμινάριο τοπικής αυτοδιοίκησης» χαρακτηρίστηκε η παρέμβαση του πρώην Δημάρχου Πατρέων Ανδρέα Καράβολα, ο οποίος μετέφερε την εμπειρία του από την ενασχόλησή του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 1975 ως δημοτικός σύμβουλος και για 16 χρόνια Δήμαρχος Πατρέων.
Χαιρετισμό στην αρχή της εκδήλωσης απηύθυναν οι βουλευτές Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής και Χριστίνα Αλεξοπούλου και ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Ανδρέας Φίλιας.
Ακολούθησε η πρώτη συνεδρία, στην οποία ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε στις πρακτικές που ακολουθήθηκαν στα Τρίκαλα, τα οποία έχουν ενταχθεί στις 100 κλιματικές ουδέτερες πόλης της Ευρώπης, επισημαίνοντας πόσο μεγάλη σημασία έχει η συνεργασία με τους δημότες και η αλλαγή στην νοοτροπία των πολιτών.
Ο Δήμαρχος Βάρης -Βούλας - Βουλιαμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος παρουσίασε μεταξύ άλλων τα προγράμματα που εφάρμοσε ο Δήμος, το «Κερδίζω όσο διαχωρίζω» και το «Πληρώνω όσο πετάω» και τα οποία αφορούν την διαχείριση των απορριμμάτων και την εξοικονόμηση ενέργειας.
Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην έξυπνη δημοτική συγκοινωνία και το γραφείο του Δημότη, τα οποία έχουν εφαρμοστεί στην πόλη του, με το «Smart Bus» να έχει ήδη βραβευτεί στα Best Cities Awards.
Τέλος ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος αναφέρθηκε στην περίπτωση του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Πάρνωνα», που αποτελεί μία τοπική συμφωνία για την στρατηγική και το περιεχόμενο της ολοκληρωμένης ανάπτυξης μέσα από μία ζωντανή εταιρική σχέση.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν το απόγευμα με τρεις ακόμα συνεδρίες παρουσίασης καλών πρακτικών και από άλλους Δήμους.