Η γέφυρα του Κερτς που ενώνει την Κριμαία με τη Ρωσία, με δυο οδοστρώματα και μια σιδηροδρομική γραμμή, χτυπήθηκε το πρωί του Σαββάτου με αποτέλεσμα να σημειωθεί μεγάλη έκρηξη και να τυλιχθεί στις φλόγες ένα τμήμα της κατασκευής. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη ή τουλάχιστον δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα σχετικά με την αιτία που προκάλεσε αυτήν την έκρηξη. Όλα ωστόσο δείχνουν πως πρόκειται για χτύπημα άγνωστης μέχρι στιγμής προέλευσης. Σημειώνεται πως τους δύο τελευταίους μήνες, οι ουκρανικές δυνάμεις είτε με πυραύλους είτε με ντρόουν κατάφεραν ισχυρά πλήγματα κατά ρώσικων βάσεων στο έδαφος της Κριμαίας. Τα χτυπήματα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση της ορατότητας ρωσικών αεροσκαφών, που έχουν τις βάσεις τους στη Κριμαία.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA κάνει λόγο δεξαμενή καυσίμων που βρίσκεται στις φλόγες στη στρατηγικής σημασίας γέφυρα στο Στενό του Κερτς.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην οδική και σιδηροδρομική γέφυρα, που άνοιξε το 2018 κι έχει σχεδιαστεί για τη σύνδεση της χερσονήσου Κριμαίας με το δίκτυο συγκοινωνιών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Δεξαμενή καυσίμων πήρε φωτιά σε έναν από τους τομείς της γέφυρας της Κριμαίας», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων, χωρίς να διευκρινίσει τι την προκάλεσε.

«Οι αψίδες για τη διέλευση των πλοίων δεν υπέστησαν ζημιά», ανέφερε ακόμη.

Σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ, σημειώθηκε έκρηξη στη γέφυρα στις 06:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters σημειώνει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τα δημοσιεύματα αυτά.

Τη γέφυρα εγκαινίασε προσωπικά ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν το 2018, τέσσερα χρόνια μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Ουκρανίας από τη Ρωσία. Το έργο κόστισε δισεκατομμύρια.