Σεκιούριτι σκοπεύει να βάλει το διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, για την φύλαξη του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» το οποίο έχει αρκετές φθορές στους εξωτερικούς του χώρους, με συνθήματα και μπογιές από βανδαλισμούς διαφόρων ομάδων.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΔΗΘΕΠΕ Πάτρας, Πέτρος Βάης στη συνέντευξη Τύπου που έγινε για την παρουσίαση του προγράμματος της φετινής θεατρικής σεζόν, η ιδιωτική φύλαξη θα ασφαλίσει τον χώρο από τις ομάδες που συγκεντρώνονται έξω από το θέατρο.

Ωστόσο, δεν διευκρίνισε αν αυτή η φύλαξη θα είναι μόνο για τις ώρες των παραστάσεων όπου έχουν γίνει αρκετά παράπονα από τους θεατές για την κατάσταση που υπάρχει εκεί ή αν είναι σε μια πιο μόνιμη βάση.

Πάντως, το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να σταματήσει αυτή η εικόνα που υπήρχε έξω από το θέατρο, όταν οι φωνές των ομάδων και των παρεών, δημιουργούσαν προβλήματα ακόμα και στην παράσταση αφού υπήρχαν περιπτώσεις που με δυσκολία άκουγαν οι θεατές τα όσα λέγονταν στη σκηνή.


Οι δύο κεντρικές παραγωγές

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα των παραστάσεων, αυτό που ανακοινώθηκε είναι η κεντρική παραγωγή του θεάτρου, η «Προδοσία» του Πίντερ που θα στηριχθεί σε τρεις ηθοποιούς, νεαρούς και ταλαντούχους.

Στην Ελληνο-βελγίδα βραβευμένη ηθοποιό Aurora Marion, στον ηθοποιό και σκηνοθέτη Μάνο Βαβαδάκη και στον ηθοποιό Παναγιώτη Γαβρέλα. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Ζουμπουλάκη και η μετάφραση του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη.

Στην παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα ανέβει ο "Μότσαρτ", σε μετάφραση Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη και σε σκηνοθεσία και χορογραφία του καλλιτεχνικού Διευθυντή Λουκά Θάνου.

Χορεύουν η Παναγιώτα Αδαμοπούλου, η Θεώνη Ανδρώνη, η Ανναθάλια Καράμπελα, η Μαρία Κίκινα, ο Ηλίας Μανιατόπουλος, η Κατερίνα Μαραγκάκη, ο Eric Nour, ο Κωνσταντίνος Αργυρίου, η Κωνσταντίνα Καλλιαντάση, η Κωνσταντίνα Ντιναπόγια και ο Νίκος Ράπτης.