Με την προβολή της ταινίας «Το τραγούδι του γκρί περιστεριού» στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου ο πρώτος κύκλος των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος τη Πάτρας και ο Πολιτιστικός Οργανισμός για την συμπλήρωση 78 χρόνων απελευθέρωσης της πόλης από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής και την αντιφασιστική πάλη του λαού της Πάτρας.
Την ταινία η οποία αποτελεί έναν αντιπολεμικό ύμνο, με «φόντο» μία ασπρόμαυρη αλληγορία και ταυτόχρονα ένα μελοδραματικό κρεσέντο με ποιητικές εικόνες, προλόγισε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

Το πρωί της Τετάρτης τα μέλη του ΣΟΨΥ Πάτρας ξεναγήθηκαν στο χώρο του Ιστορικού Καταφυγίου κάτω από τα Ψηλαλώνια, όπου για μία ακόμα χρονιά λειτουργεί έκθεση ιστορικού και αρχειακού υλικού. Την ξενάγηση έκανε το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό Ρένα Σκαρλάτου.
Το καταφύγιο αποτελεί και φέτος πόλο έλξης για το κοινό, το οποίο συναντά την ιστορία της Πάτρας στα χρόνια της κατοχής, της αντίστασης και την απελευθέρωση.
Στο χώρο πραγματοποιούνται προγραμματισμένες επισκέψεις – ξεναγήσεις σε Συλλόγους – Σωματεία και σχολεία μετά από συνεννόηση.
(Τηλέφωνα επικοινωνίας 2610-390-935).

*Το ωράριο λειτουργίας του καταφυγίου έχει ως εξής:
Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-13:00 και Κυριακή 10:00-13:00