Το “παρών” στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που εκδικάζεται η υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, αναμένεται να δώσουν σήμερα γνωστοί ηθοποιοί, πρωταγωνιστές του θεάτρου και της τηλεόρασης, οι οποίοι έχουν κληθεί από το δικαστήριο.

Η μαρτυρία των ηθοποιών κρίθηκε σημαντική για να διευκρινιστούν κρίσιμα σημεία των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση που έχουν γίνει σε βάρος του ηθοποιού και σκηνοθέτη. Υιοθετώντας τη σχετική εισαγγελική πρόταση, το Δικαστήριο κάλεσε να καταθέσουν, ως μάρτυρες στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, τους ηθοποιούς Θάλεια Ματίκα, Ζέτα Μακρυπούλια, Αλίνα Κοτσοβούλου, Τάσο Χαλκιά και Ράνια Σχίζα.

Πρόκειται για πρόσωπα τα οποία μπορούν να φωτίσουν την καταγγελία που έχει γίνει σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη για βιασμό το 2008 από κόρη, συναδέλφου του, ηθοποιού. Τα ονόματα των συγκεκριμένων ηθοποιών έχουν αναφερθεί σε αφηγήσεις περιστατικών για τα οποία δίνονται διαφορετικές εκδοχές.

Αρχικά, η εισαγγελέας και στη συνέχεια το δικαστήριο, έκριναν πως η παρουσία των γνωστών ηθοποιών είναι κρίσιμη προκειμένου να συμπληρωθούν τα κομμάτια του παζλ της υπόθεσης.

«Είναι πρόσωπα που αναφέρονται συνεχώς. Το δικαστήριο θέλει να δει τι λένε αυτά τα πρόσωπα για τα γεγονότα» εξήγησε η πρόεδρος.

Η Ζέτα Μακρυπούλια θα ερωτηθεί εάν πράγματι υπήρχε ρόλος προς αντικατάσταση την επίμαχη περίοδο, όπως υποστηρίζει η καταγγέλλουσα ότι της είχε πει ο Πέτρος Φιλιππίδης, ενώ η Αλίνα Κοτσοβούλου θα κληθεί να απαντήσει αν ήταν εκείνη που της τηλεφώνησε για να την καλέσει στο θέατρο «Ήβη».

Η Θάλεια Ματίκα θα κληθεί να μιλήσει για συνομιλία που φέρεται να είχε με την νεαρή καταγγέλλουσα η οποία έκλαιγε στις τουαλέτες μαγαζιού όπου ήταν καλεσμένοι.

Από την πλευρά της υπεράσπισης, ζητήθηκε η εξέταση των ηθοποιών Τάσου Χαλκιά και Ράνιας Σχίζα οι οποίοι συμμετείχαν στην θεατρική παράσταση, στα παρασκήνια της οποίας η νεαρή γυναίκα καταγγέλλει ότι βιάστηκε με το δικαστήριο να κάνει δεκτό το αίτημα των δικηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη.