Το σαββατοκύριακο που πέρασε ,1 – 2 Οκτωβρίου, στην ομοσπονδιακή αίθουσα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), στον Πειραιά, ξεκίνησε η επίσημη αγωνιστική δραστηριότητα για το 2022 – 23 με τις πρώτες ομαδικές συναντήσεις των πρωταθλημάτων της Α1 ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ και της Α2 ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.

Στην Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ που συμμετέχουν οι ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΑΤΡΩΝ οι αγώνες επιφύλαξαν πολύ γερές και πολύωρες αναμετρήσεις. Χαρακτηριστικό του ανταγωνισμού και της έντασης είναι ότι 9 από τις 12 ομαδικές συναντήσεις κριθήκαν στα 6 ή στα 7 παιχνίδια.

Λαμβάνοντας υπόψη το μικρό χρόνο προπονητικής προετοιμασίας των αθλητριών των ΦΟΙΝΙΚΩΝ και το κυριότερο την απουσία, λόγω τραυματισμού, της κορυφαίας αθλήτριας του συλλόγου ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, η παρουσία της ομάδας μπορεί να χαρακτηριστεί θετική. Αγωνίστηκαν η έμπειρη ΕΛΕΝΑ ΑΜΠΑΤΖΗ, που αν και απροπόνητη προσπάθησε να καλύψει το κενό της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ και οι νεανίδες ΜΑΓΔΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ και ΝΕΦΕΛΗ ΚΑΦΑΤΟΥ.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΩΝ

ΦΟΙΝΙΞ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΑΤΡΩΝ 1- 4

Στην πρώτη τους συνάντηση της νέας αγωνιστικής περιόδου οι Πατρινές αθλήτριες προσπάθησαν να βρουν αγωνιστικό ρυθμό ενώ η ΕΛΕΝΑ ΑΜΠΑΤΖΗ στην πρώτη της μετά από καιρό εμφάνιση προσπάθησε να βοηθήσει με την εμπειρία της έχοντας παράλληλα και το κοουτσάρισμα των συναθλητριών της. Σημαντική η νίκη της ΜΑΓΔΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ.

ΑΕ ΑΘΗΝΑ ΜΑΓΚΟΥΦΑΝΑΣ 2004 – ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΑΤΡΩΝ 2 – 4

Στη δεύτερη συνάντηση του Σαββάτου οι αθλήτριες των ΦΟΙΝΙΚΩΝ βρήκαν αγωνιστικό ρυθμό , γύρισαν το σκορ από 2-0 και με 2 νίκες της ΝΕΦΕΛΗΣ ΚΑΦΑΤΟΥ και από 1 της ΕΛΕΝΑΣ ΑΜΠΑΤΖΗ και της ΜΑΓΔΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ. Στα αξιοσημείωτα του αγωνιστικού διημέρου το σετ που κέρδισε η ΑΜΠΑΤΖΗ με 26-24(!)

ΑΣ ΠΚΔ ΤΑΥΡΟΥ – ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΑΤΡΩΝ 4-3

Ο αγώνας της Κυριακής εξελίχθηκε σε πραγματικό τετράωρο θρίλερ. Άρχισε στις 10 το πρωί και τελείωσε μετά τις 2 το μεσημέρι. Συνεχή αγωνία , η ομάδα του Ταύρου να προηγείται στο σκορ, οι ΦΟΙΝΙΚΕΣ να ισοφαρίζουν μέχρι το 3-3.Τελικα η ομάδα του Ταύρου επικράτησε με 3-1 στο διπλό και πήρε τη νίκη .

Η ΜΑΓΔΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ έκανε 2 σημαντικές νίκες απέναντι σε πολύ υψηλότερου RL αθλήτριες με την ΝΕΦΕΛΗ ΚΑΦΑΤΟΥ να προσθέτει την άλλη νίκη.