Σε έξαρση βρίσκονται τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην Πάτρα και την Αχαΐα, με το γραφείο που άνοιξε στην περιοχή μετά από τη σύσταση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να έχει λάβει ήδη την πρώτη καταγγελία.

Η καταγγελία αφορά μια γυναίκα που σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στους αστυνομικούς της υπηρεσίας, απειλήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγο της, πηγαίνοντας στο σπίτι της.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε ο άνδρας απείλησε, αλλά και έβρισε την σύζυγο του. Η καταγγελία αυτή μπορεί να ήταν η πρώτη για το νεοσυσταθέν γραφείο της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. όμως στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης, υπάρχουν δεκάδες παρόμοιες καταγγελίες που αφορούν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αχαϊα κατά τη διάρκεια του 2021 καταγράφηκαν 277 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2022 έγιναν 140 παρόμοιες καταγγελίες που αφορούν τέτοιου είδους συμβάντα. 

Στην πλειοψηφία των περιστατικών αυτών το θύμα είναι η γυναίκα, ενώ οι καταγγελίες γίνονται συνήθως από το συγγενικό της περιβάλλον ή και από την γειτονιά που ακούει τις φωνές και τα επεισόδια κάθε φορά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το γραφείο που λειτουργεί στην Πάτρα είναι ένα από τα 12 που συνέστησε το υπουργείο σε όλη την επικράτεια και στεγάζεται στο Β’ Αστυνομικό τμήμα. Το γραφείο έχει στελεχωθεί με 12 έμπειρους αστυνομικούς που έχουν ειδικευτεί πάνω στο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας.