Κοντά στα 2 ευρώ φτάνει πλέον η τιμή της αμόλυβδης και του πετρελαίου κίνησης, μετά από την ανοδική τάση που είχε σημειώσει το τελευταίο και την πτώση που ήρθε στην βενζίνη.

Οι εκτιμήσεις που μιλούσαν για την απόλυτη ανατροπή στον τομέα των καυσίμων, με την ντίζελ να ανεβαίνει και να ισοσκελίζει την αμόλυβδη είναι πλέον μία πραγματικότητα που ίσως να έχει και συνέχεια.

Οι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων λένε ότι μέχρι το τέλος του μήνα η αμόλυβδη με την ντίζελ θα πηγαίνουν χέρι με χέρι στην τιμή τους και ότι αυτό θα αλλάξει όταν ξεκινήσουν τα κρύα και μπει στον αγορά και το πετρέλαιο θέρμανσης.

Τότε θα αρχίσει το πετρέλαιο κίνησης σταδιακά να πέφτει και η κατάσταση συγκριτικά με την αμόλυβδη να το εξισορροπεί. Κανείς όμως με αυτά που έχει δει δεν βάζει πλέον το χέρι του στην φωτιά.

Πάντως για την ώρα η πλειοψηφία των πρατηρίων καυσίμων της Πάτρας δίνουν την αμόλυβδη και την ντίζελ στην ίδια τιμή, στα 1,99 περίπου, ένα τσακ δηλαδή πριν τα δυο ευρώ.

Ωστόσο, όσοι πλήρωσαν κάτι παραπάνω αγοράζοντας το αμάξι τους, βάζοντας του πετρέλαιο κίνησης για οικονομία, είναι γεγονός ότι έχουν ξεκινήσει να σκέφτονται αν τελικά έκαναν το σωστό. Θα δείξει.