Αρνητικοί είναι οι έμποροι της Πάτρας και το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου, στο ενδεχόμενο μιας πρότασης για μείωση του ωραρίου, με το επιχείρημα της μείωσης του κόστους της ενέργειας και των λογαριασμών που καταφτάνουν στα μαγαζιά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Κώστα Ζαφειρόπουλο, αν τα εμπορικά μαγαζιά της Πάτρας ακολουθούσαν την πρόταση που έκανε ο αντίστοιχος σύλλογος της Θεσσαλονίκης, τότε αυτό θα νέκρωνε ακόμα περισσότερο την τοπική αγορά.

«Φανταστείτε μία Πάτρα με τα μαγαζιά της να κλείνουν στις 6 το απόγευμα. Θα ήταν μία πόλη "φάντασμα" επί της ουσίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαφειρόπουλος αφήνοντας να εννοηθεί ότι η λύση του μειωμένου ωραρίου για την Πάτρα θα επέφερε ακόμα χειρότερες περιπτώσεις στην ήδη χαμηλή εμπορική δυναμική των μαγαζιών.

Παράλληλα, ένα τέτοιο ενδεχόμενο ίσως να είχε και επιπτώσεις στην ανεργία και στις θέσεις εργασίας αφού από τη στιγμή που τα καταστήματα θα λειτουργούσαν λιγότερες ώρες, δεν θα είχαν ανάγκη όλους τους εργαζόμενους τους, με ότι αυτό σημαίνει.

Η μόνη περίπτωση να υπάρξει μια εισήγηση για μείωση του ωραρίου στα εμπορικά μαγαζιά από πλευράς συλλόγου θα ήταν μόνο αν η ισχύς είχε οριζόντια εφαρμογή, δηλαδή ίσχυε για τα μεγάλα καταστήματα των πολυεθνικών αλυσίδων, αλλά και για τα σούπερ μάρκετ. Κάτι που θεωρείται απίθανο να γίνει.