Οι ταινίες από 06/10/2022 έως 12/10/2022 στην Odeon entertainment Πάτρας έχουν ως εξής:

Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι / Mrs Harris Goes to Paris

Μια γοητευτική ιστορία μιας φαινομενικά συνηθισμένης Βρετανίδας οικονόμου, της οποίας το όνειρο να αποκτήσει ένα φόρεμα υψηλής ραπτικής Christian Dior την οδηγεί σε μια απίστευτη περιπέτεια στο Παρίσι. Στο Λονδίνο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Άντα Χάρις (την υποδύεται η υποψήφια για Όσκαρ Λέσλι Μάνβιλ) κερδίζει τα προς το ζην, καθαρίζοντας σπίτια. Η ίδια ζει μια μοναχική ζωή από τότε που ο αγαπημένος της σύζυγος, Έντι, χάθηκε στη μάχη, αλλά δεν είναι ο τύπος που μελαγχολεί ή παραπονιέται για τις συνθήκες που επικρατούν. Κι όμως, όταν η πάντα ρεαλίστρια κυρία Χάρις εντοπίζει ένα αφάνταστα υπέροχο φόρεμα Christian Dior κρεμασμένο στην κρεβατοκάμαρα ενός πλούσιου πελάτη της, νιώθει ένα συντριπτικό αίσθημα πόθου. Το να έχει κανείς στην κατοχή του κάτι τόσο αιθέριο, τόσο όμορφο, ένα πραγματικό έργο τέχνης – ίσως και να μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα στη ζωή της.

Σκηνοθεσία: Άντονι Φαμπιάν
Ηθοποιοί: Λέσλι Μάνβιλ, Ιζαμπέλ Ιπέρ, Τζέισον Άιζακς, Άννα Σάνσελορ, Λάμπερ Γουίλσον, Άλμπα Μπατίστα, Λούκας Μπράβο, Ρόουζ Γουίλιαμς
Διάρκεια: 115 λεπτά
Είδος ταινίας: Κωμωδία, Δράμα

Τα Σαγόνια Του Καρχαρία / Jaws (Επανέκδοση)

Όταν ένας αιμοδιψής καρχαρίας εξαπολύει δολοφονικό χάος σε μια παραλιακή κοινότητα, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, τότε θα αναλάβουν να κυνηγήσουν το θηρίο ο τοπικός σερίφης, ένας υδροβιολόγος και ένας παλιός θαλασσοπόρος. Κανένας σκηνοθέτης δεν είχε σημαντικότερη και πιο μακρά επίδραση στον αμερικανικό κινηματογράφο από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος έχει δημιουργήσει μερικές από τις πιο ανεξίτηλες κινηματογραφικές αναμνήσεις για πολλές γενιές και εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως. Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επαναπροσδιόρισε τον σύγχρονο κινηματογράφο και εγκαινίασε μια νέα εποχή κινηματογράφησης με ταινίες όπως το «E.T.» και τα «Σαγόνια του Καρχαρία» που ήταν μόλις η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του και θεωρείται το πρώτο blockbuster όλων των εποχών. Η ταινία-φαινόμενο παραμένει αξεπέραστη σε επίπεδο κινηματογραφικής δεξιοτεχνίας αλλά και σε επίπεδο αφήγησης.

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ
Ηθοποιοί: Ρίτσαρντ Ντρέιφους, Ρόι Σνάιντερ, Ρόμπερτ Σο
Διάρκεια: 124 λεπτά
Είδος ταινίας: Θρίλερ

Πνεύμα Από Σπίτι / Finnick (Μεταγλ.)

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι κάθε σπίτι κατοικείται από τα φινς. Είναι κάτι γούνινα πλάσματα που εμφανίζονται στον ανθρώπινο κόσμο και αναλαμβάνουν τη φροντίδα του σπιτιού και της εστίας. Ο Φίνικ είναι ένα νεαρό φιν, που δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την ευθύνη που έχει να φτιάξει ένα σπίτι έξω από το σπίτι του. Κάνει απλώς φάρσες στους «δικούς του» και αυτός είναι ο λόγος που καμία από τις οικογένειες δεν τον θέλει να μείνει για πολύ στο σπίτι του. Όλα αλλάζουν, όταν μια νέα οικογένεια έρχεται στο σπίτι του, όπου τα κόλπα του Φίνικ φαίνεται να μην πιάνουν καθόλου, και γνωρίζει την 13χρονη Κριστίν ενώ στην πόλη αρχίζουν να συμβαίνουν ανεξήγητα γεγονότα. Ο Φίνικ και η Κριστίν, που είναι τόσο διαφορετικοί, θα πρέπει να συνεργαστούν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να λύσουν μια σειρά μυστηρίων και να σώσουν την πόλη.

Σκηνοθεσία: Ντένις Τσερνόβ
Διάρκεια: 84 λεπτά
Είδος ταινίας: Κινούμενα σχέδια

Ο Κοτολαγός και το Χάμστερ του Σκότους / Chickenhare and the Hamster of Darkness (Μεταγλ.)

Η ταινία ακολουθεί έναν νεαρό ήρωα γεννημένο μισό κοτόπουλο, μισό λαγό. Πρόθυμος να ταιριάξει και να αγαπηθεί παρά τις διαφορές του, έχει εμμονή με την περιπέτεια, παρά την αδεξιότητά του. Η απόδειξη ότι μπορείς να είσαι αποδεκτός και αγαπητός μέσα από τις ιδιαιτερότητές σου.

Σκηνοθεσία: Μπεν Στάσεν, Μπένζαμιν Μουσκέ
Διάρκεια: 91 λεπτά
Είδος ταινίας: Κινούμενα σχέδια
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ

Η Πρόσκληση / The Invitation

Μετά το θάνατο της μητέρας της και έχοντας μείνει μόνη στον κόσμο, η Evie (Nathalie Emmanuel) κάνει τεστ DNA και ανακαλύπτει πως έχει έναν μακρινό ξάδελφο, την ύπαρξη του οποίου δεν γνώριζε. Όταν η νέα της οικογένεια την προσκαλεί σε έναν χλιδάτο γάμο στην αγγλική εξοχή, αρχικά σαγηνεύεται από τον αριστοκράτη οικοδεσπότη, όμως σύντομα βρίσκεται παγιδευμένη σε έναν εφιάλτη επιβίωσης καθώς πίσω από την οικογενειακή ιστορία αποκαλύπτονται διεστραμμένα μυστικά και προθέσεις.

Σκηνοθεσία: Τζέσικα Μ. Τόμσον
Ηθοποιοί: Νάταλι Εμάνουελ, Τόμας Ντόχερτυ, Στέφανι Κορνίλιουσεν, Αλάνα Μπόντεν, Κόρτνι Τέιλορ, Χιου Σκίνερ, Σον Πέρτουι
Διάρκεια: 105 λεπτά
Είδος ταινίας: Τρόμου

Χαμογέλα / Smile

Ύστερα από ένα αλλόκοτο, τραυματικό δυστύχημα με μια ασθενή της, η Δρ. Ρόουζ Κότερ (Σόσι Μπέικον) αρχίζει να βιώνει τρομακτικά, ανεξήγητα γεγονότα. Με τον τρόμο να σαρώνει τη ζωή της, η Ρόουζ πρέπει να αντιμετωπίσει το προβληματικό παρελθόν της για να επιβιώσει και να ξεφύγει από την τρομακτική πραγματικότητα.

Σκηνοθεσία: Πάρκερ Φιν
Ηθοποιοί: Σόσι Μπέικον, Κάιλ Γκάλνερ, Τζέσι Άσερ, Καλ Πεν, Ρομπ Μόργκαν, Τζούντι Ρέγιες
Διάρκεια: 115 λεπτά
Είδος ταινίας: Τρόμου

O Έρωτας τα Αλλάζει Όλα / The Good House

Η ταινία ακολουθεί τη Χίλντι Γκουντ (Σιγκούρνι Γουίβερ), μια ευφυή μεσίτρια της Νέας Αγγλίας και απόγονο των μαγισσών του Σάλεμ, που λατρεύει το κρασί και τα μυστικά της. Η πολύ καλά δομημένη ζωή της αρχίζει να διαταράσσεται καθώς επανασυνδέεται με έναν παλιό της έρωτα από το γυμνάσιο, τον Φρανκ Γκέτσελ (Κέβιν Κλάιν), και εμπλέκεται επικίνδυνα στην απερίσκεπτη συμπεριφορά ενός συγκεκριμένου ανθρώπου. Θαμμένα συναισθήματα και οικογενειακά μυστικά χρόνων έρχονται στην επιφάνεια, και η Χίλντι ωθείται προς έναν απολογισμό με το ένα άτομο που απέφευγε εδώ και δεκαετίες να αντιμετωπίσει: τον εαυτό της.

Σκηνοθεσία: Μάγια Φορμπς, Γουάλας Βολοντάρσκι
Ηθοποιοί: Μορένα Μπακάριν, Σιγκούρνι Γουίβερ, Κέβιν Κλάιν
Διάρκεια: 103 λεπτά
Είδος ταινίας: Κωμωδία, Δράμα

Η Γυναίκα Βασιλιάς / The Woman King

Η νέα ταινία «Η Γυναίκα Βασιλιάς» (The Woman King) αφηγείται την αξιοσημείωτη ιστορία των μαχητριών Αγκότζι, μιας αποκλειστικά γυναικείας ομάδας πολεμιστριών που προστάτευαν το Αφρικανικό Βασίλειο της Δαχομέης τον 18o αιώνα. Την ηγέτιδα της ομάδας με δεξιότητες και δύναμη που όμοιά της δεν είχε ξαναδεί ο κόσμος, Στρατηγό Νανίσκα, υποδύεται η βραβευμένη με Oscar ηθοποιός Viola Davis. Η ταινία ακολουθεί το επικό ταξίδι της Νανίσκα στην εκπαίδευση της επόμενης γενιάς νεοσυλλέκτων, τις οποίες και προετοιμάζει για τη μάχη ενάντια στον μεγαλύτερο εχθρό που απειλεί το βασίλειο και την ελευθερία τους.
Για κάποια πράγματα αξίζει να πολεμάς...

Σκηνοθεσία: Τζίνα Πρινς-Μπίθιουοντ
Ηθοποιοί: Βαϊόλα Ντέιβις, Σούσο Νοκβάντα, Λασάνα Λιντς, Σέιλα Ατιμ, Χίρο Φάινς-Τίφιν, Τζον Μπογιέγκα
Διάρκεια: 126 λεπτά
Είδος ταινίας: Δραματική

Don't Worry Darling/Μην Ανησυχείς Αγάπη μου

Με τίτλο «Don’t Worry Darling», στην ταινία πρωταγωνιστεί η Φλόρενς Πιου στον ρόλο της Αλις, μιας δυστυχισμένης νοικοκυράς, η οποία ζει με τον άντρα της (Χάρι Στάιλς) στην εξιδανικευμένη κοινότητα Victory, την πειραματική πόλη της εταιρείας που φιλοξενεί τους άνδρες που εργάζονται για το άκρως απόρρητο Victory Project και τις οικογένειές τους. Αλλά όταν αρχίζουν να εμφανίζονται ρωγμές στην ειδυλλιακή τους ζωή, εκθέτοντας κάτι πολύ πιο απαίσιο που κρύβεται κάτω από την ελκυστική αυτή πρόσοψη, η Αλις δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί τι ακριβώς κάνουν στο Victory και γιατί.

Σκηνοθεσία: Ολίβια Γουάιλντ
Ηθοποιοί: Φλόρενς Πιου, Ολίβια Γουάιλντ, Κρις Πάιν, Χάρι Στάιλς
Διάρκεια: 122 λεπτά
Είδος ταινίας: Θρίλερ

Εισιτήριο για τον Παράδεισο

Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Τζορτζ Κλούνεϊ και Τζούλια Ρόμπερτς, επανασυνδέονται στη μεγάλη οθόνη στο ρόλο δυο πρώην ερωτικών συντρόφων, οι οποίοι καταλήγουν ανέλπιστοι σύμμαχοι, καθώς αναλαμβάνουν από κοινού την αποστολή να βάλουν φρένο στα σχέδια της ερωτοχτυπημένης κόρης τους, η οποία ετοιμάζεται να διαπράξει το ίδιο λάθος που έκαναν κάποτε οι ίδιοι.
Μια ρομαντική κομεντί για τις γλυκιές εκπλήξεις που φέρνουν οι δεύτερες ευκαιρίες στη ζωή.

Είδος: Ρομαντική Κομεντί
Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Τζούλια Ρόμπερτς
Σκηνοθεσία: Ολ Πάρκερ
Σενάριο: Ολ Πάρκερ, Ντάνιελ Πίπσκι

DC LEAGUE OF SUPER PETS

Ο Κρύπτο, ο Σούπερ-Σκύλος και ο Σούπερμαν είναι αχώριστοι φίλοι, μοιράζονται τις ίδιες υπερδυνάμεις και μάχονται πλάι-πλάι το έγκλημα στο Metropolis.
Ωστόσο, ο Κρύπτο θα πρέπει να σταθεί στις δικές του δυνάμεις για μια αποστολή διάσωσης, όταν το θύμα απαγωγής είναι ο ίδιος ο Σούπερμαν.

Σκηνοθεσία: Τζάρεντ Στερν, Σαμ Λεβίν
Διάρκεια: 106 λεπτά
Είδος ταινίας: Κινούμενα σχέδια

Minions: The Rise of Gru / Minions 2: Η Άνοδος του Γκρου

Βρισκόμαστε στην καρδιά της δεκαετίας του ’70, όπου όλοι έχουν λουλούδια στα μαλλιά και χρωματιστά παντελόνια και ο μικρός Γκρου μεγαλώνει στα προάστεια. Ως φανατικός οπαδός μια ομάδας σούπερ κακών με το όνομα «Vicious 6», ο Γκρου θέλει να γίνει αρκετά κακός ώστε μια μέρα να μπορέσει να γίνει μέλος της ομάδας τους. Ευτυχώς, στην προσπάθειά του να σπείρει το χάος, τον βοηθούν οι μικροί του ακόλουθοι, τα λατρεμένα Minions. Όλοι μαζί, ο Κέβιν, ο Στιούαρτ, ο Μπομπ και ο Όττο, ένα νέο minion με «σιδεράκια» στα δόντια και με την απεριόριστη επιθυμία να είναι αρεστός σε όλους, αναπτύσσουν τις ικανότητές τους καθώς ετοιμάζονται να πειραματιστούν με τα πρώτα τους όπλα και να πραγματοποιήσουν τις πρώτες τους μυστικές αποστολές.

Σκηνοθεσία: Κάιλ Μπαλντά
Ακούγονται οι: Γιάννης Ζουγανέλης
Κατηγορία: Κινούμενα σχέδια
Καταλληλότητα: K
Διάρκεια: 1.27’


Δείτε αναλυτικά τις ώρες και τις αίθουσες που θα προβάλλονται οι ταινίες πατώντας εδώ.


Επικοινωνία: