Ένας άνδρας βρίσκεται υπό κράτηση από την αστυνομία στη Φλόριντα μετά από υλικό που τον δείχνει να χρησιμοποιεί το ενός έτους παιδί του ως ασπίδα για να μη συλληφθεί.

Σύμφωνα με αρχεία σύλληψης, ο Μπράντον Μάθιου Ντάγκλας Λέονερ, 27 ετών, συνελήφθη στις 27 Σεπτεμβρίου με πολλαπλές κατηγορίες, όπως αντίσταση σε έναν αστυνομικό κατά τη σύλληψη, βαριά επίθεση, παραμέληση παιδιών, απαγωγή και χρήση παιδιού ως ανθρώπινης ασπίδας. Το συγκλονιστικό βίντεο του περιστατικού που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές επιβολής του νόμου δείχνει τον Λέονερ να κρατά το μωρό μπροστά στο στήθος του καθώς τον πλησίαζαν οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το περιστατικό ξεκίνησε γύρω στις 18.00 όταν οι Αρχές έλαβαν κλήση για πιθανή απαγωγή παιδιού. Ο Λέονερ φέρεται να πήρε το παιδί ενώ ήταν οπλισμένος. Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε να οδηγεί επικίνδυνα, ενώ μετά από καταδίωξη μπήκε στο πάρκινγκ ενός ταχυφαγείου και πήδηξε από το αυτοκίνητό του με το ενός έτους παιδί στα χέρια.

Οι αστυνομικοί ακούγονται επανειλημμένα να λένε στον Λέονερ να τοποθετήσει το παιδί στο έδαφος, κάτι που δεν κάνει. Τότε ένας από τους τρεις αστυνομικούς που είχαν περικυκλώσει τον 27χρονο έβγαλε το taser του και το έδειξε στον 27χρονο που συνέχιζε να κρατά το παιδί στην αγκαλά του.

Τελικά τον «πυροβόλησε» με αυτό και ο 27χρονος έπεσε στο έδαφος με το παιδί στην αγκαλιά του. Οι αστυνομικοί έσπευσαν στη συνέχεια να πάρουν το παιδί από την αγκαλιά του καθώς εκείνο φώναζε «μπαμπά».

Ο άνδρας με κάποιον τρόπο καταφέρνει να ξεφύγει και να τρέξει, το βίντεο της σύλληψης τελειώνει όμως με ένα Κ-9 να τον δαγκώνει ενώ εκείνος φωνάζει να σταματήσει.

«Οι αστυνομικοί μας έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σώσουν γρήγορα αυτό το παιδί με ασφάλεια από έναν τρελό και να συλλάβουν τον ύποπτο. Ευτυχώς, το παιδί δεν τραυματίστηκε και επανενώθηκε γρήγορα με τη μητέρα του», είπε ο σερίφης της κομητείας Φλάγκλερ, Ρικ Στάλι.