Δύο φορές ισόβια είναι η ποινή που επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο στον Μανώλη Σοροπίδη για την άγρια δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β´ Νεκροταφείο τον Οκτώβριο του 2017.

Δικαστές και ένορκοι επέβαλαν την ανώτατη ποινή που προβλέπεται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Το δικαστήριο, με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση, απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης να αναγνωριστεί στον καταδικασθέντα το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Οι συγγενείς της εφοριακού στο άκουσμα της απόφασης ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Καταπέλτης η εισαγγελέας στη δίκη για τη δολοφονία

«Είναι απολύτως βέβαιο ότι είναι ο δολοφόνος της Δώρας. Κατάφερε στο θύμα 14 χτυπήματα με ιδιαίτερη μανία και μίσος με σκοπό τον θάνατο. Θα μπορούσε με επιπόλαια χτυπήματα να την απωθήσει και να απομακρυνθεί. Υπάρχουν κάποια θολά σημεία, αλλά δεν μπορούν να οδηγήσουν σε κάποιο συμπέρασμα λόγω των αλληλοσυγκρουόμενων απολογιών. Ο κατηγορούμενος χρησιμοποιούσε διάφορα κοκτέιλ ναρκωτικών ουσιών, δεν ξέρω αν ήταν νηφάλιος. Αυτός που δολοφόνησε τη Δώρα ήταν ένα και μόνο πρόσωπο και είναι ο κατηγορούμενος. Όλα αυτά που ισχυρίζεται είναι ένα τεράστιο μπέρδεμα. Δείχνει ότι είχε μεγάλη τρικυμία εν κρανίω» ανέφερε η εισαγγελέας.

Ο κατηγορούμενος ούτε σήμερα έδωσε το «παρών» στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Πρωτόδικα έχει καταδικασθεί σε δις ισόβια.