Τα Αυστραλιανά Ταχυδρομεία, σε συνεργασία με την ελληνοορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, εξέδωσαν μια σειρά γραμματοσήμων για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη του Αγώνα Ανεξαρτησίας των Ελλήνων, καθιστώντας την Αυστραλία την τρίτη χώρα στον κόσμο που εκδίδει γραμματόσημα προς τιμή αυτής της επετείου.

Η σειρά αποτελείται από τέσσερα γραμματόσημα που σχεδίασε η Πατρινής καταγωγής καλλιτέχνης, Άντζελα Κική Κωνσταντινοπούλου, και απεικονίζουν ηρωικές μορφές κληρικών της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται, ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε’ (Εθνομάρτυρας και άγιος της Ορθοδόξου Εκκλησίας), ο Μητροπολίτης Παλαιών Προστάτης Γερμανός, ο Επίσκοπος Σαλώνων Ησαίας και ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Δίκαιος-Φλέσσας (Παπαφλέσσας).

Η κα Κωνσταντινοπούλου γεννήθηκε στο νομό Αχαΐας και μεγάλωσε στο Σίδνεϊ Αυστραλίας όπου σπούδασε σχέδιο, εικονογραφία και ζωγραφική. Ξεκίνησε να εκθέτει τη σειρά έργων τέχνης με θέμα “1821 Έλληνες Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης” τον Φεβρουάριο του 2021 για τον εορτασμό των 200 χρόνων σε διάφορες πόλεις της Αυστραλίας ξεκινώντας από την πρωτεύουσα Καμπέρας με την εκεί παρουσία του Εξοχότατου Πρέσβη της Ελλάδας στην Καμπέρας κ Γεωργίου Παπακωσταντίνου και της Ύπατης Αρμοστού της Κύπρου στην Καμπέρα κ Μάρθας Μαυρομάτη.