Με καλοκαιρινές μέγιστες θερμοκρασίες έκανε είσοδο ο Οκτώβριος σε σχεδόν πανελλαδικό επίπεδο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανάρτηση του ο γεωλόγος και προγνώστης καιρού, Νικόλας Σερέτης.

Tιμές έως και 10°C πάνω από τα κλιματικά επίπεδα με τον υδράργυρο στην πόλη της Πάτρας να ξεπερνά με άνεση τους 32-33, ενώ σε νότια και ανατολικά προάστιά της, αλλά και στα δυτικότερα τμήματα του νομού Αχαΐας τοπικά και τους 35-36°C, σύμφωνα με τις καταγραφές των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην περιοχή.

Μια ολιγόωρη πνοή νοτιοανατολικών ξηρών-καταβατικών ανέμων ήταν αρκετή για να σκαρφαλώσει ο υδράργυρος σε αυτά τα πραγματικά θερινά επίπεδα!

✔ Ωστόσο, γρήγορα επανήλθαν οι φυσιολογικές τιμές, καθώς την Κυριακή 2/10 οι εικονιζόμενες ήταν κατά 7-10°C υποδεέστερες.

✔Στα ίδια επίπεδα η θερμοκρασία στο σύνολο της νέας εβδομάδας (3-9/10), με τις μέγιστες στην περιοχή να βρίσκονται μεταξύ 25-27°C κατα Μ.Ο., τους βοριάδες να κυριαρχούν σε όλη την χώρα και την ανομβρία να είναι καθολική!