Σαν πρώτο στοιχείο αναφοράς από τις πληροφορίες του patrasevents.gr είναι ότι φέτος θα κυριαρχήσουν, κυρίως τα νυχτερινά καταστήματα με τα live, είτε αυτά είναι κλασικά μπουζούκια, είτε στο πιο χαλαρό.

Καταρχάς το "Χάραμα", ύστερα από μια πολύ καλή καλοκαιρινή σεζόν στα Βραχνέικα, τον χειμώνα θα μεταφερθεί στον χώρο του πρώην "Apotheosis" στην Ηρώων Πολυτεχνείου, στον πολυχώρο που πλέον ονομάζεται 5 Ε. Το μουσικό σχήμα του νυχτερινού κέντρου θα είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό του καλοκαιρινού, με την ομάδα να έχει "δέσει" καλλιτεχνικά. 

Τα «Αστέρια», ένα από τα κλασικά μπουζουξίδικα της νυχτερινής Πάτρας, φέτος τα αναλαμβάνει ο Lou, κάτι που θα είναι φανερό σε όλους αφού το όνομα του καταστήματος θα είναι «Asteria by Lou», έχοντας ως πρώτα ονόματα σε μόνιμη βάση τον Γιώργο Αντύπα και την Αγγελική Ηλιάδη. Τους δύο αυτούς καλλιτέχνες θα πλαισιώσουν μια ομάδα από ταλαντούχους και αξιόλογους τραγουδιστές και τραγουδίστριες. 

Εξάλλου, ένα από τα after νυχτερινά κέντρα της Πάτρας, τα «Papakia Live Stage» μεγαλώνουν, καθώς θα επεκταθούν και στο μαγαζί γωνία της Γούναρη, στο πρώην «Kasper». Σύμφωνα με πληροφορίες φέρνουν σαν πρώτα ονόματα τον Πέτρο Ίμβριο και την Εβίτα Σερέτη, με το όλο θέμα όμως να μην έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.


Μια ακόμα αλλαγή για την φετινή σεζόν αφορά ένα από τα αγαπημένα «ορθάδικα» της Πάτρας, το Disco room. Το μαγαζί αλλάζει στυλ, ύφος και όνομα (ακόμα δεν έχει αποφασιστεί) μετατρέπεται σε μπουάτ, με ζωντανό μουσικό σταθερό σχήμα και επικεφαλής πιθανότατα τον μαέστρο Τζόνι Ανδριόπουλο.  Δίπλα από αυτό, στην πρώην «Συναγωγή» θα βρίσκεται το κοκτέιλ μπαρ «Room 86».


Μιας και ο λόγος για live stage δεν θα μπορούσαμε φυσικά να μην αναφερθούμε στο "Φάμπρικα by Mods"  στην Ηφαίστου που θα συνεχίσει στο ίδιο ύφος να προσφέρει το κάτι παραπάνω στη νυχτερινή μας διασκέδαση, με ένα αξιόλογο μουσικό σχήμα και με τραγούδια έντεχνα και λαϊκά που θα μας ταξιδεύουν. 

Επίσης, στα live stages το "Metropolis" θα είναι φυσικά στα μαγαζιά που θα βρίσκονται μέσα στις προτιμήσεις μας, έχοντας πάει και αυτό αρκετά καλά το καλοκαίρι στην περιοχή του Θεριανού Πατρών. Αντίθετα άγνωστο είναι ακόμα τι θα γίνει με το "Romeo". 


Λίγες αλλαγές στα "ορθάδικα"

Στα ορθάδικα - clubs τα πράγματα είναι πιο στάνταρ.

Η μόνη αλλαγή είναι ότι το "Eiffel Night club" της Αγίου Ανδρέου μετατράπηκε σε "Tao Night Spot Night club". Από εκεί και πέρα έχουν ήδη ανοίξει το "Mod’s Patras", το "Omnia Down Town", το "Magenda Night Life" και το "Navona Club di Oggi", τέσσερα κλαμπ που αποτελούν σταθερές επιλογές στους νέους και στην νυχτερινή Πάτρα.


Και επειδή μιλάμε για νυχτερινή Πάτρα δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στο "Abbey", το μαγαζί που καταστράφηκε από φωτιά πριν από έναν χρόνο σχεδόν. Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες φτιάχτηκε η στέγη του και ο χώρος ανακατασκευάζεται επί της ουσίας, χωρίς όμως να είναι γνωστό πότε θα είναι έτοιμος. Αυτά…