Συστατικά

Για τα πιτάκια θα χρειαστείς

230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 ml γάλα, χλιαρό
30 γρ. βούτυρο
6 γρ. μαγιά, ξερή
αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
1 κρόκο αυγού για το άλειμμα

Για τη γέμιση θα χρειαστείς

1 ντομάτα κομμένη σε μικρά καρέ
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 πιπεριές (πράσινη και κόκκινη) κομμένες σε μικρά καρέ
2 μελιτζάνες κομμένες σε καρέ
2 μεγάλα κολοκύθια κομμένα σε καρέ
5-6 ελιές κομμένες σε ροδέλες
40 γρ. μυζήθρα, τριμμένη
1 κ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

Ζύμη

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις τη μαγιά, τη ζάχαρη, το γάλα και ανακατεύεις πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
Αφήνεις το μείγμα στην άκρη για 5 περίπου λεπτά
Ρίχνεις στο μίξερ το μείγμα με τη μαγιά, αλάτι και το αλεύρι και χτυπάς καλά μέχρι να σφίξει η ζύμη
Προσθέτεις το βούτυρο και συνεχίζεις το χτύπημα για 5 ακόμη λεπτά
Βάζεις τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ που έχει αλευρώσει, το καλύπτεις με μεμβράνη και την αφήνεις στην άκρη για μία ώρα για να φουσκώσει

Γέμιση

Ρίχνεις σε ένα τηγάνι μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρεις τα κολοκύθια, τις πιπεριές, τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι και το θυμάρι μέχρι να μαλακώσουν και
να πάρουν χρώμα
Τα τοποθετείς σε ένα πιάτο όπου έχεις στρώσει απορροφητικό χαρτί
Στη συνέχεια τα βάζεις σε ένα μπολ και προσθέτεις την ντομάτα, τις ελιές, τη μυζήθρα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις καλά με ένα μεγάλο κουτάλι
Τα αφήνεις στην άκρη να κρυώσουν
Παίρνεις τη ζύμη και τη χωρίζεις σε 8 κομμάτια
Τα ανοίγεις πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια σε κυκλικό σχήμα με τα χέρια ή τον πλάστη
Απλώνεις το μείγμα με τα λαχανικά στο κέντρο της ζύμης και τα κλείνεις γυρνώντας την μία άκρη προς την άλλη
Τοποθετείς τα πιττάκια σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος που έχεις στρώσει λαδόκολλα αλείφεις από πάνω με ένα πινέλο το αυγό και τα βάζεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C
να ψηθούν για 20 περίπου λεπτά
Τα αφήνεις να κρυώσουν και απολαμβάνεις

Πηγή: tlife.gr