Μετά από 19 χρόνια και πλέον η ποδοσφαιρική ΑΕΚ επέστρεψε στο «σπίτι» της, στη Νέα Φιλαδέλφεια, και το νέο της γήπεδο την «OPAP Αrena».

Τα εγκαίνια του νέο γηπέδου της Ένωσης, έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες αναμονής, προσέφεραν ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα, το οποίο επιμελήθηκαν οι άνθρωποι της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.

«Περιμέναμε πολύ, υπομείναμε πολλά, ξεπεράσαμε εμπόδια που έδειχναν ανυπέρβλητα. Πονέσαμε, κλάψαμε, αγωνιστήκαμε όλοι μαζί, αλλά είμαστε όλοι εδώ. Το έχει η μοίρα μας, μέσα από δυστυχία να γινόμαστε καλύτεροι», είπε -μεταξύ άλλων- στην ομιλία του ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης.

Όπως είπε, «οι δυσκολίες ήταν αμέτρητες. Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που δεν κουράστηκε να με ακούει τόσα χρόνια. Ό,τι του ζήτησα το έκανε πράξη. Ήταν όνειρο ζωής για όλους μας να γίνει το νέο γήπεδο σε αυτόν τον χώρο. Έχω μάθει στη ζωή μου να τηρώ τις υποσχέσεις μου».

Πλήθος προσωπικοτήτων είδαν από κοντά τα εγκαίνια της «OPAP Arena»:

Καλεσμένοι στο νέο γήπεδο της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ ήταν πλήθος ανθρώπων από τον επιχειρηματικό, τον πολιτικό και τον καλλιτεχνικό χώρο, πλην φυσικά των ανθρώπων που έδωσαν το «παρών» από τον χώρο του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού και ειδικότερα πρώην ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν με τη φανέλα της Ενωσης.

Ανάμεσα τους ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Βεβαίως, η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη πρώτα και κύρια στους υποστηρικτές της ΑΕΚ, οι οποίοι έδωσαν ένα βροντερό «παρών» στο γήπεδο, στο οποίο αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου θα διεξάγονται οι εντός έδρας αγώνας της ομάδας.