Σοκ έχει προκαλέσει η άγρια δολοφονία στην Καβάλα της 31χρονης φωτογράφου Άννα Κ. και του 10 μηνών μωρού της από τον 56χρονο κτηνοτρόφο σύντροφό της ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Όλα δείχνουν ένα έγκλημα προσχεδιασμένο, με τον κτηνοτρόφο να παρασέρνει στο μαντρί την 31χρονη και το μωρό για να τους σκοτώσει.

Η 31χρονη ήταν Ελληνογερμανίδα, μεγαλωμένη στη Γερμανία, με σπουδές σε Γερμανία και Νέα Υόρκη, πετυχημένη φωτογράφος και γραφίστρια. Πριν έξι χρόνια ήρθε στη Λεκάνη, το χωριό στο Νέστο για να κάνει την πτυχιακή της, ένα φωτογραφικό λεύκωμα για τον τόπο καταγωγής της. Όμως ερωτεύτηκε το μέρος και την κτηνοτρόφο και έμεινε. Ζούσε εδώ και χρόνια μαζί με τον κτηνοτρόφο ώσπου χώρισαν αφού απέκτησαν το παιδί τους, ένα αγοράκι 10 μηνών. Από την Ιούλιο και μετά από διαφωνίες και καβγάδες βρίσκονταν σε διάσταση με τη νεαρή με το μωρό να έχει μετακομίσει στο σπίτι του παππού της.

Αν και την περασμένη Τρίτη είχαν το δικαστήριο για την επιμέλεια του παιδιού, δεν υπήρξε ένταση, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, ενώ γενικότερα είχε αφήσει ελευθερία στο κτηνοτρόφο να βλέπει όποτε ήθελε το παιδί του.

Αν και ο δικηγόρος του θύματος περιέγραψε στο iefimerida έναν αδιάφορο άνθρωπο ως προς την νεαρή και το μωρό τους, την ζήλευε παθολογικά και δεν ήθελε να φύγει από το χωριό. Αυτός ενδεχομένως είναι και ο λόγος που σκότωσε την νεαρή που θεωρούσε κτήμα του... Η 31χρονη Αννα σκόπευε να μεταβεί στη Γερμανία για κάτι διαδικαστικά θέματα μετά το θάνατο του πατέρα της αλλά θε επέστρεφε στο χωριό. Εκείνος όμως θεώρησε ότι θα φύγει για πάντα και χθες το πρωί έστησε παγίδα στην πρώην σύντροφό του και το 10 μηνών μωρό τους.

Συγκεκριμένα νωρίς το πρωί, πέρασε, πήρε την νεαρή με το μωρό από το σπίτι τους και πήγαν όλοι μαζί στο μαντρί για να παίξουν με τα κατσικάκια. Σύμφωνα με την μαρτυρία γειτόνισσας η Αννα φοβόταν, της ζήτησε πριν φύγει να την καλεί κάθε μισή ώρα στο τηλέφωνο.

Είναι άγνωστο τι ειπώθηκε και αν ειπώθηκε κάτι. Ο κτηνοτρόφος ύψωσε την καραμπίνα του και σκότωσε το παιδί και την Αννα. Τους έβαλε δίπλα δίπλα και αφού πήρε τηλέφωνο τον εξάδελφό του λέγοντάς του έλα στο μαντρί γρήγορα, έβαλε τέλος στη ζωή του. Ο εξάδελφος του κτηνοτρόφου τους βρήκε και τους τρεις νεκρούς μέσα στην καλύβα.

Η αγριότητα του εγκλήματος σοκάρει.