«Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών της Ουκρανίας» τόνισε σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter στα αγγλικά, έστειλε σαφές μήνυμα πως η Ελλάδα δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τις προσαρτημένες στη Ρωσία κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας.

«Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών της Ουκρανίας . Η Ρωσία υποσκάπτει τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε καταδικάσει την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών από τη Ρωσία.

Καθώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την προσάρτηση των κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσία, το ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει την απόφαση της προσάρτησης, χαρακτηρίζοντάς την παράνομη και άκυρη και κάνοντας λόγο για «κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση των εδαφών αυτών και συνεχίζει να στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.