Την άνοιξη του 2023 θα ξεκινήσει η μετεγκατάσταση των δημοτικών υπηρεσιών στο Παλαιό Αρσάκειο, στην Μαιζώνος. Αυτές είναι οι εκτιμήσεις τουλάχιστον της δημοτικής αρχής και της αρμόδιας αντιδημαρχείας έργων για το έργο που έχει φτάσει στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσης του, χωρίς όμως να έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους η ανασκευή και η ανακαίνιση του επιβλητικού αυτού κτιρίου του Παλαιού Αρσακείου που αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά του κέντρου της Πάτρας, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους. Μαζί με την ολοκλήρωση των εργασιών θα έχει προχωρήσει και η διαμόρφωση του προαύλιου χώρου του κτιρίου, έτσι ώστε να αναδείξει αισθητικά το νέο δημαρχιακό μέγαρο.

Στον προαύλιο χώρο θα δίνονται συναυλίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς πρόθεση του δήμου είναι το Παλαιό Αρσάκειο να είναι κάτι παραπάνω από ένα δημαρχιακό μέγαρο, αλλά ένα σημείο αναφοράς και ένα αξιοθέατο για την πόλη. Από εκεί και πέρα, από το νέο έτος και μετά θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων.

Ο δήμος έχει αναθέσει μελέτη σε γραφείο για την διαμόρφωση των δύο μεγάλων αιθουσών που διαθέτει το κτίριο, καθώς στη μία θα γίνονται οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ενώ στην άλλη θα διεξάγονται εκθέσεις, συνέδρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 80% των δημοτικών υπηρεσιών του δήμου όταν ολοκληρωθεί το έργο θα μεταφερθούν στο Παλαιό Αρσάκειο.