Κι ενώ τα παράπονα των επιβατών του Προαστιακού για καθυστερήσεις τουλάχιστον μισής ώρας, όχι μόνο στα δρομολόγια της νότιας Πάτρας, αλλά και στον βόρειο τομέα συνεχίζονται, στα γραφεία του ΟΣΕ έφτασε η διακήρυξη για ένα έργο που αφήνει ελπίδες για την καλύτερη λειτουργία του συνόλου της γραμμής.

Το έργο αυτό που ήδη έχει πάρει έγκριση και έχει ψηφιστεί αφορά τις εργασίες συντήρησης, αλλά και την πλήρη ανακατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής του Προαστιακού από το Ρίο έως την Κάτω Αχαΐα.

Πιο συγκεκριμένα θα γίνει πλήρης ανακατασκευή της γραμμής από το ύψος της Τριών Συμμάχων έως και τον Άγιο Ανδρέα, ενώ στο υπόλοιπο κομμάτι θα προχωρήσουν οι εργασίες συντήρησης.

Το αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης του έργου θα είναι το τρένο να αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα, κάτι που θα διευκολύνει το επιβατικό κοινό και αυτό ενδέχεται να δώσει την δυνατότητα να προστεθούν δρομολόγια ανά ώρα.

Ο χρονικός ορίζοντας που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το έργο όταν γίνουν οι διαδικασίες και προχωρήσει ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός, φτάνει τους 18 μήνες.

Πάντως, σύμφωνα με φίλους του Προαστιακού, για να μπορέσει η γραμμή να φανεί ανταγωνιστική απαιτείται η πλήρης αποκατάσταση ενός μεγαλύτερου κομματιού από αυτό που έχει οριστεί.

Για την ώρα, ωστόσο, οι καθυστερήσεις τον δρομολογίων του Προαστιακού, είναι σε καθημερινή βάση, ενώ τα προβλήματα που είχαν κορυφωθεί τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν έχουν μειωθεί. 

Μάλιστα, όπως είχε αναρτηθεί τις προάλλες στο facebook εδώ και λίγες ημέρες το τρένο διέρχεται από τη δεύτερη γραμμή του σταθμού λόγω προβλήματος στην υποδομή.