Μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα μπει σε μία τελική ευθεία το θέμα του open mall στην Πάτρα, με τον Εμπορικό Σύλλογο να περιμένει σινιάλο από το υπουργείο Ανάπτυξης που είναι να δώσει το "πράσινο" φως για την καμπάνια ενημέρωσης προς το κοινό και τις δράσεις που πρόκειται να γίνουν. 

Σύμφωνα με τα μέλη του εμπορικού συλλόγου από εκεί και πέρα θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις μεταξύ για το θέμα της διαμόρφωσης και της αισθητικής του χώρου του open mall που θα ξεκινάει από την Κωνσταντινουπόλεως και θα φτάνει στο ύψος της πλατείας Όλγας.

Το mall θα καταλαμβάνει δηλαδή ένα σημαντικό μέρος πλησίον του ιστορικού κέντρου της Πάτρας, φτάνοντας στα όρια αυτού και με βάση το όλο σκεπτικό θα είναι ένα εγχείρημα που θα ευνοήσει και τα καταστήματα της περιοχής Αγίας Σοφίας – Κωνσταντινουπόλεως – Αγίου Αλεξίου – Νόρμαν και Πλατεία Όλγας, αλλά και τα μαγαζιά που βρίσκονται εντός του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Τα έργα για την διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων του mall τα έχει αναλάβει ως γνωστόν ο Δήμος προχωρώντας σε εργασίες στα πεζοδρόμια και σε παρεμβάσεις που αφορούν μια μόνη ανάπλαση του χώρου. Οι εργασίες αυτές βέβαια πάνε με αρκετά αργούς ρυθμούς εδώ και πάνω από ένα χρόνο.

Μαζί με τις εργασίες αυτές στην τελική ευθεία έχουν μπει ήδη οι δύο εργολαβίες για τις παρεμβάσεις που αφορούν το πρόγραμμα της ΕΠΑνΕΚ, δηλαδή τον τομέα της έξυπνης πόλης που έχει να κάνει κυρίως με το κυκλοφοριακό και την αναψυχή, αλλά και την διαχείριση των απορριμμάτων – ανακύκλωσης.

Αυτό που έχει να κάνει με τον Εμπορικό Σύλλογο και τα μαγαζιά και που θα πρέπει να λάβει τις σχετικές αποφάσεις αφορά την  ομοιομορφία των καταστημάτων, τα οποία με βάση τους κανόνες ενός open mall θα πρέπει να έχουν κοινά στοιχεία στην εξωτερική τους όψη και να αναδεικνύουν την αισθητική ενός εμπορικού κέντρου που έρχεται για να λειτουργήσει για πρώτη φορά στην Πάτρα.