Ένα μπαλάκι από παιχνίδι κόντεψε να στοιχίσει τη ζωή σε ένα αγοράκι μόλις 8 μηνών στην Αμαλιάδα, ωστόσο χάρη στην άμεση αντίδραση της μητέρας του και στη συνέχεια των γιατρών, σώθηκε.

Το μπαλάκι έβαλε κατά λάθος στο στόμα του το βρέφος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει. Μιλώντας στο Mega ο πατέρας του αναφέρει τα εξής: «Το βρήκε εκεί σ’ ένα άλλο παιχνίδι παιδιού, το έβαλε στο στόμα του. Σε δευτερόλεπτα… Η σύζυγος εκεί ήταν δηλαδή, από πάνω του».

«Ήταν θέμα δευτερολέπτων» εξηγεί ο γιατρός που κατάφερε με μια τσιμπίδα να βγάλει από το στόμα του παιδιού το μπαλάκι μεγέθους 4 εκατοστών.

Ο Βασίλης Αντωνόπουλος, Γενικός γιατρός νοσοκομείου Αμαλιάδας περιγράφει: «Το παιδί ήταν σε λιπόθυμη κατάσταση. Ήταν ειλικρινά θέμα δευτερολέπτων ούτε καν λεπτών».

Σύσσωμο το ιατρικό προσωπικό έπεσε πάνω στο βρέφος το οποίο είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Ήταν λίγο μετά τις 7:30 το πρωί της Τετάρτης, όταν στη γειτονιά της οικογένειας, ακούστηκε έντρομη η μητέρα να καλεί σε βοήθεια, κρατώντας στην αγκαλιά της στο δρόμο το παιδί.

Γείτονας τους μετέφερε στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και άμεσα η παιδίατρος που βρίσκονταν στο νοσοκομείο και το προσωπικό της Νοσηλευτικής Μονάδας ξεκίνησαν την προσπάθεια να βγάλουν από το στόμα του παιδιού το μπαλάκι, το οποίο είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Αφού κατάφεραν και έβγαλαν το μπαλάκι από το στόμα του παιδιού, συνεχίστηκε η προσπάθεια για πλήρη επανάκτηση των αισθήσεών του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε το ενδεχόμενο να διασωληνωθεί, κάτι που τελικά απεφεύχθη.

Τελικά, το παιδί κατάφερε να συνέλθει και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πύργου για νοσηλεία, συνοδεία περιπολικού και μηχανών της Ομάδας ΔΙΑΣ.

πηγή: MEGA