Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι των Αραχωβιτίκων, λίγο έξω από την Πάτρα, μετά την μπόρα που σημειώθηκε την Πέμπτη και τις πλημμύρες που προκάλεσε στους δρόμους που γειτνιάζουν με τα έργα της ΕΡΓΟΣΕ για το τρένο.

Σύμφωνα με κατοίκους του χωριού τα νερά δημιούργησαν ένα ορμητικό ποτάμι στις οδούς Δημοκρατίας και Καζαντζάκη, τόσο ορμητικό που σήκωσαν τα φρεάτια που υπάρχουν εκεί.

Φρεάτια ορείχαλκου που έχουν βάρος κοντά στα 40 με 50 κιλά. Τέτοια ήταν η ορμή τους. Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι του χωριού δεν έχουν προχωρήσει τα αντιπλημμυρικά έργα που θα έπρεπε να είχαν γίνει, με αποτέλεσμα με την πρώτη ψιχάλα η καρδιά τους να τρέμει και να φοβούνται για τις παρουσίες και τα σπίτια τους.

Ειδικότερα όσοι έχουν σπίτια στις οδούς Δημοκρατίας και Καζαντζάκη τονίζουν ότι ζουν εδώ και καιρό από τότε που ξεκίνησαν οι εργασίες ένα δράμα αφού οι εργασίες που έγιναν για το τρένο, άφησαν πίσω τους σκαμμένες οδούς, γεμάτες από λακκούβες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα επισημάνουν αυτό που κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα για τις συγκεκριμένες οδούς είναι ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει έξοδο διαφυγής για τους κατοίκους, ενώ εφόσον βρέξει και γίνουν οι δρόμοι "ποτάμι" δεν υπάρχει πρόσβαση ούτε στη στάση του αστικού ΚΤΕΛ που είναι λίγα μέτρα πιο κάτω. Πλημμυρισμένοι και αποκλεισμένοι με λίγα λόγια. 


Δράμα... all season

«Τους μήνες του καλοκαιριού» όπως έλεγε χαρακτηριστικά στο patrasevents.gr κάτοικος της περιοχής «μένουμε με κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα για να μην γεμίζουμε από σκόνη. Τον χειμώνα τρέμουμε όταν βρέχει… Κάτι πρέπει να γίνει με αυτή την κατάσταση».

Οι κάτοικοι του χωριού και ειδικότερα όσοι διαμένουν στα σπίτια των παραπάνω οδών ζητούν από τους φορείς (Δήμο και Περιφέρεια) να παρέμβουν για να διορθωθεί αυτή η κατάσταση και να πιέσουν εκεί που χρειάζεται για να ολοκληρωθούν επιτέλους οι εργασίες που έχουν μετατρέψει την περιοχή σε ένα εργοτάξιο, χωρίς όμως να συνεχίζονται τα έργα.

Όπως λένε έρχεται χειμώνας και αν ο καιρός φέρει έντονα καιρικά φαινόμενα τότε υπάρχει κίνδυνος όχι μόνο για τις περιουσίες και τα σπίτια τους, αλλά ακόμα και για τις ζωές τους.

Δείτε τις φωτογραφίες της περιοχής που έστειλαν κάτοικοι στο patrasevents.gr.