Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη.

Ειδικότερα, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με εργαζόμενο σε επιχείρηση και με το πρόσχημα αγοράς ηλεκτρικής συσκευής ζήτησε από τον παθόντα τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού της επιχείρησης.

Ο παθόντας πείστηκε από τα λεγόμενα του δράστη  με αποτέλεσμα ο άγνωστος δράστης να μεταφέρει το ποσό των (1.500) ευρώ, από τον λογαριασμό της επιχείρησης σε λογαριασμό τρίτου.

Ακόμη, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη.

Ειδικότερα, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με λογίστρια εταιρείας και με το πρόσχημα καταβολής του χρηματικού ποσού των (300) ευρώ για εξόφληση τιμολογίου, ζήτησε από την υπάλληλο τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού της εταιρείας.

Η υπάλληλος, του απέστειλε την διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εταιρείας και στην συνέχεια έλαβε μήνυμα, το οποίο την προέτρεπε να συνδεθεί σε αντίστοιχο σύνδεσμο, για να ολοκληρωθεί η μεταφορά των χρημάτων, με αποτέλεσμα ο δράστης να αποκτήσει  πρόσβαση στους λογαριασμούς της εταιρείας και να αφαιρέσει  συνολικά το χρηματικό ποσό των (9.620) ευρώ.