Συστατικά

280 γρ. φακές
2 ντοµάτες τριµµένες
350 γρ. κίτρινη κολοκύθα, καθαρισµένη και κοµµένη σε καρέ
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες
1/2 κ. γλ. κίμινο, σε σκόνη
1/4 κ. γλ. πιπέρι
3 κ. γλ. πελτέ ντοµάτας
1/2 κ. γλ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ. σ. φύλλα µαϊντανό, ψιλοκοµµένο

Τρόπος Μαγειρέματος

Ρίχνεις τις φακές στο σουρωτήρι και τις ξεπλένεις καλά με άφθονο κρύο νερό
Γεμίζεις μέχρι τη μέση μια μεσαία κατσαρόλα και τις βράζεις σε χαμηλή φωτιά για 25-30 λεπτά
Τις ξαφρίζεις αν χρειαστεί
Σε μια δεύτερη κατσαρόλα σοτάρεις το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά και προσθέτεις το σκόρδο, το κίµινο και το πιπέρι ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά ακόμη
Προσθέτεις την τριµµένη ντοµάτα, τον πελτέ ντοµάτας, τη ζάχαρη, τον µισό µαϊντανό και λίγο αλάτι
Σουρώνεις τις φακές και τις βάζεις στην σάλτσα μαζί με την κολοκύθα
Τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά
Το αφαιρείς από την εστία και σερβίρεις προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και τον υπόλοιπο μαϊντανό

Πηγή: tlife.gr