Μήνυση κατά των αστυνομικών που συνέλαβαν τη Μάχσα Αμίνι στο Ιράν υπέβαλαν οι γονείς της, μετά τον θάνατό της στις 16 Σεπτεμβρίου ενώ βρισκόταν υπό κράτηση, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν αιματηρές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Η 22χρονη Μάχσα Αμίνι συνελήφθη από τη διαβόητη αστυνομία ηθών στις 13 Σεπτεμβρίου για παραβίαση του ενδυματολογικού κώδικα που ισχύει για τις γυναίκες στο Ιράν και οι γονείς της κατέθεσαν μήνυση, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος της οικογένειας και μετέδωσε το πρακτορείο Isna.

«Οι γονείς της Μάχσα Αμίνι κατέθεσαν μήνυση κατά των αυτουργών της σύλληψης της κόρης του και τους αστυνομικούς που μίλησαν μαζί της μετά την προσαγωγή της στην αστυνομία ηθών», δήλωσε ο Σάλεχ Νικμπάχτ.

«Ζητήσαμε από τον επικεφαλής της εισαγγελίας και από τον ανακριτή την διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η σύλληψη μέχρι την μεταφορά της Μάχσα στο νοσοκομείο», εξήγησε ο δικηγόρος της οικογένειας, ο οποίος ζήτησε επίσης από τις αρχές να του παραδώσουν «όλα τα διαθέσιμα βίντεο και τις φωτογραφίες» καθ΄όλη την διάρκεια της παραμονής της Μάχσα Αμίνι στα χέρια της αστυνομίας ηθών.

Ο επικεφαλής της εισαγγελίας «υποσχέθηκε ότι η υπόθεση να τύχει λεπτομερούς διαχείρισης και ότι όλα τα αιτήματά μας θα ληφθούν υπ’ όψιν», δήλωσε ο δικηγόρος.

Ο επικεφαλής της εισαγγελίας δεσμεύθηκε επίσης ότι «ιατρική ομάδα που θα ορισθεί από την οικογένεια της Μάχσα Αμίνι θα ενημερωθεί κατά την διάρκεια της έρευνας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ